Engellilere terapi

Güncelleme Tarihi:

Engellilere terapi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2012 00:00

KONAK Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen resim kursuna, Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi üyesi 20 engelli katılıyor.

Haberin Devamı

Kısa süre önce açılan kursa katılanlar arasında, 2003 yılında Kemalpaşa’dae tarlasında çalışırken yüksek gerilim hattına temas edince bel ve ayak kaslarında büyük hasar oluşan, gördüğü tedavi sonrası sağlık durumu ancak yüzde 80 düzelen Fuat Üzümcü (32) de bulunuyor. Üzümcü, resim kursunun hayatına renk kattığını belirterek, “Ben ve kursa katılan engelli arkadaşlarım için terapi gibi oluyor. Kursa katkısı olan herkese teşekkür edirim” dedi.

Resim öğretmeni Zeynep Salman, engelli vatandaşlara özel olarak kurs fikrini ilettiği Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın projeyi heyacanla karşılayıp malzeme dahil her türlü desteği verdiği belirtti. Salman, “Güzel bir işbirliği içinde çalışıyoruz. Haftanın bir günü üyelerle ve İzmir’de yaşayan engellilerle resim çalışması yapıyoruz. Yıl sonunda sergi açmayı hedefliyoruz. Amacımız engelli vatandaşların içindeki sanat aşkını ortaya çıkarmak, sanatı toplumun her kesimine yaymak” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Erdem Çerçioğlu da Başkan Tartan’a teşekkür ederek, “İlk kez dernek bünyesinde sanatla ilgiili bir kurs açıldı. Bu nedenle çok mutluyuz. Kursiyerlerimiz kurs günlerini iple çekiyor. Engelliler fırsat verilince, hep isteyen, ihtiyaç sahibi kişiler değil, üreten kişiler konumuna geçebiliyor. Kursumuz tüm engelilire açık” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!