Engelli oyunu rahat kullanmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Engelli oyunu rahat kullanmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2008 00:00

Engelli çevirmen Canan Kim, seçimlerde kendisi gibi seçmenler için binaların zemin katlarına sandık kurulmasını istedi, böylelikle vatandaşlık görevini sıkıntısız yerine getireceklerini bildirdi.

İZMİR Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencisiyken, 1993’te Çeşme’de trafik kazası geçiren Canan Kim’in boynundan aşağısı felç oldu. Annesi Türk, babası Koreli olan ve gördüğü uzun tedaviden sonra kesik parmaklarının eklemlerini kullanarak bilgisayarda çeviri yapan Kim, aynı engellilerin yaşama daha sıkı sarılmasını sağlamaya çalışıyor.

Bir yayınevinin gönderdiği deneme çevirisinin beğenilmesinin ardından önce pembe dizilerin, daha sonra Altın Kitaplar Yayınevi’nin çevirmeni olan ve Stephan King’in eserlerini Türkçe’ye çeviren Canan Kim, Söke Belediyesi Kadın Meclisi Engelliler Grubu’nun düzenlediği konferansa konuk oldu.

Kim, engellinin çalışabildiği sürece yaşama daha sıkı bağlandığına dikkat çekerek, "Her engellinin içinde keşfedilmeyi bekleyen bir yetenek vardır. Bu yeteneğin keşfedilerek değerlendirilmesinin, o engellinin yaşama daha sıkı bağlanmasına yardımcı olacağı bir gerçek. Aileler ve yakınları mutlaka engelliye destek ve yardımcı olup, onun sokağa çıkmasını sağlamalıdır" dedi.

Zemin katlara sandık

Geçirdiği kaza sonrası her yerde sıkıntı çektiklerini belirten Canan Kim, özellikle seçimler için bir istekte bulundu. Her seçimde oy kullanma eziyeti çektiğini kaydeden Kim, "Oy kullanacağınız sandıklar genelde binaların üst katlarında oluyor. Bizlere göre bir düzenlemesi olan bina bulmak da neredeyse imkansız. Seçimlerde oy kullanılacak binaların zemin katlarında engelliler için özel sandık kurulmasını istiyorum" diye konuştu. Kim, ayrıca engelliler için özel bakanlık kurulması için de girişim başlatmayı planladığını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!