Engellendiler ödülle döndüler

Güncelleme Tarihi:

Engellendiler ödülle döndüler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2011 22:41

Ortaca lisesi Tiyatro Grubu, öğretmenleri Dilber Koç önderliğinde Haldun Taner’in “Keşanlı Ali Destanı” isimli oyunu ilçzede dört kez sahneledi. Ardından da Türkiye Liselerarası Tiyatro Festivali’ne katılmak için ev sahibi Antalya Belediyesi’ne başvurdu.

Haberin Devamı

Burada yapılan ön elemelerde Muğla’dan başvuran diğer liseleri geride bırarak birinci olan grubun, 17 Mayıs’ta oyunlarını sahneleyebilecekleri bildirildi.
Ancak lisenin müdürü Şinasi Çövüt’ün, grubun Antalya’ya gitmesini engellediği ve gerekli izinler için başvurada bulunmadığı iddia edildi. Öğrenci velilerinden Mehmet Gökmen’in, okul müdürü Çövüt’ün edebiyet öğretmeni Dilber Koç’u mesnetsiz iddialarla suçlayarak, çocukları göndermediği iddiaları medyada yer aldı. Devreye giren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Muğla Valisi Fatih Şahin, Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal ve Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Şahin’in girişimleri ile yarışmaya katılan öğrenciler ve öğretmenleri ödül yağmuruna tutuldular.

18. Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği Kapanış ve Ödül Töreni Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu’nda yapıldı. Törende öğrenciler tarafından sahnelenen oyunun bazı bölümlerinden canlı performanslar sergilendi. Ödüller açıklandığında ise Ortaca Lisesi’nin başarısı herkes tarafından alkışlandı. Oyuncularının tamamı, yönetmeni ve müzik ekibi ödül alan tek okul Ortaca Lisesi oldu.

ÖDÜLLER

Haberin Devamı

- Özel oyunculuk ödülleri: Orhun Can Varol, İremnur Gökdal,
Uğur Gökmen, Damla Daman, Ş.Ezgi Kepez, Eray Erdoğan, Osman Deniz Özarslan, Mehmet Ünlü, Derya Yeşil.
- Oyunculuk ödülleri: Gökdeniz Yunus Emre Eği, Özgür Ozan Akbal, Behlizar Beril Avcı, Emir Can Şahin, Melike Gökmen, Özlem Çöllü, Görgün Çolak, Esra Eşçin, Nagehan Çalışır, Elif Özdel, Yağmur Yiğit, Güleycan Dönmez, Mustafa Hakkı Bakar.
- Müzik ödülleri: Doğukan Çelik, Cömert Kozak, Burhan Eren.
Öğretmen Dilber Koç’a da özveri, en iyi yönetmen, dans ve koreografi ödülleri verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!