En genç savaş pilotu teğmen

Güncelleme Tarihi:

En genç savaş pilotu teğmen
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2010 00:00

İzmir’in Çiğli İlçesi’ndeki 2’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda pilotaj eğitimlerini tamamlayan 1’i kadın 48 teğmen, törenle brövelerini takıp mezun oldu.

Haberin Devamı

2008-A devresi pilot teğmenler için Çiğli’deki 2’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda düzenlenen mezuniyet törenine, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, 2’inci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Güngör Kurubaş, 1’i kadın 48 teğmen ve aileleri katıldı. Tören birliğinin yerini almasının ardından konuşan Üs Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Güngör Kurubaş, “Teğmenlerimize yeni atandıkları birliklerinde emniyetli uçuşlar ve başarılı görevler diliyorum. Çağımızın en gelişmiş uçakları ile uçmaya, yeni silah sistemlerini kullanmaya ve uzaydaki yerinizi almaya hazır olun. Hava Kuvvetleri ailesinin en genç çelik kanatlı bekçileri olarak sizlere güvenim tamdır. Yüce Türk milleti, sizlerin çelik kanatları altında yarına güvenle bakmaktadır” dedi.

Uçak maketi çaktı

Tümgeneral Kurubaş, ayrıca üste, bugüne kadar 7 bin 304’üncü pilotun yetiştirildiğini de sözlerine ekledi. Devre birincisi Hava Pilot Teğmen Celal Alptekin Çevik konuşmasında, “En büyük amacımız, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Hava Kuvvetlerini, şanlı tarihimize layık bir şekilde geleceğe güvenle taşımak, vatan semalarına yönelebilecek her türlü tehdidi ne pahasına olursa olsun yok etmek olacaktır. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller karşılarında bizi bulacak, kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır. Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacak ve şerefimizle öleceğiz” dedi. Teğmen Çevik, konuşmasının ardından yaş kütüğüne uçak maketi çaktı. Daha sonra dereceye girenlere ve diğer pilot teğmenlere, törene katılanlarca bröveleri takıldı.

İSTİKBAL GÖKLERDEDİR

Haberin Devamı

Törende konuşan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, “Şunu çok iyi bilmelisinizki, Büyük Önder Atatürk’ün eşsiz dehası ile dile getirdiği ‘İstikbal Göklerdedir’ parolası Türk Havacılığı’nın değişmez hedefidir. Bu hedefe ulaşmada çağı ile yarışan modern bir hava kuvveti oluşturma yolundaki gayretlerimize, sizler de yoğun çalışmalarınızla çok büyük katkılar sağlayacaksınız. Genç havacıların almaya hak kazandığı brövelerin, kendilerine, vatanımıza, milletimize ve hava kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

MUTLU VE GURURLUYUM

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, mezun olan pilot teğmenlerle anı fotoğrafı çektirdi. Teğmenler daha sonra hep birlikte kılıçların gökyüzüne kaldırıp çattı. Teğmenler arasında tek kadın olan, Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı Arama Kurtarma Birliği Helikopter Pilotluğu görevine atanan Kerime Kumaş, ilgi odağı oldu. Büyük gurur yaşayan Kumaş, “Çok mutluyum, çok gururluyum, hepimiz için çok zordu ama üstesinden geldik. Görevimi en iyi şekilde yerine getireceğim” diyerek sevincini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!