Emlak piyasasına yabancı umudu

Güncelleme Tarihi:

Emlak piyasasına yabancı umudu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2012 00:00

Yabancılara mülk sahibi olma imkanı veren yasanın kabulü sahil beldelerini harekete geçirdi. Özellikle turizm yatırımlarının artacağı belirtildi.hareketlendirdi.

Haberin Devamı

EMLAKÇILAR, yabancılara Türkiye’de 60 hektara kadar mülk sahibi olabilme olanağı sağlayan yasanın TBMM’de kabul edilmesi ve hükümetin Körfez, ABD ve Uzakdoğulu yatırımcıları çekmek için tanıtım atağı başlatacağının açıklanması, özellikle sahil kesimindeki emlakçıları hareketlendirdi.
Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, turizm bölgelerinde gerek mülk satışlarının, gerek yatırımların bu yasayla birlikte atağa geçeceğini belirtti. Yasanın TBMM’de kabul edilmesinin çok iyi olduğunu vurgulayan Kocadon, “Birçok yabancı yatırım yapabilecek. Bodrum emlak piyasası hareketlenecek. Satılmak için bekleyen bina stoğumuz mevcut. Yabancıların Bodrum’a dışarıdan bakmalarının önüne geçmiş olacağız. Bodrum’a ve turizm bölgelerine hayırlı olmasını diliyorum. Ege ve Akdeniz’i ciddi yatırımlar bekliyor. Bu yasa ile ekonomi canlanacak” dedi.
Bürokrasi azalacak
Kuşadası Emlakçılar Odası Başkanı Müslüm Yıldırım, yasanın TBMM’de kabul edilmesiyle, emlak piyasasında oluşacak ciddi hareketliliğin yanı sıra geçmişte yabancılara mülk satışında ortaya çıkan bürokratik işlemlerin de ortadan kalkacağını savundu. Yasanın en önemli bölümünün mülk edinme izinin askerden alınarak valiliklere verilmesi olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Bu bürokrasiyi azaltacak. Parası olan her yabancı Türkiye’den mülk edinebilecek. Eskiden, bürokratik işlemler uzuyor, paralar ülkeye geç geliyordu. Şimdi tüm bunlar ortadan kalkacak. Yabancılar Türkler gibi kimlikleriyle gelip istediği yeri tapudan üstüne geçirtecek. Türkiye’ye ciddi bir para girdisi olacak” diye konuştu.
Marmaris’te Güven Emlak sahibi Mehmet Baş da yeni yasanın bürokratik işlemleri ortadan kaldıracağı için yabancıların daha kolay mülk edinebileceğini savundu. Baş bu durumun da mülk satışlarını arttıracağını söyledi. Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun, özellikle İngilizler’in, son zamanlarda da İran ve Türk Cumhuriyetleri’nin yatırım için ilçeye fazla ilgi gösterdiklerini söyledi. Coşkun, “Ruslar’ın yatırımı başlamıştı, yasayla daha da hızlanacak. Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği üyelerinin bir süre önce İran’a yaptıkları gezide, Ege Bölgesi’ne dikkat çekmeleri, onların Didim’e olan ilgilerini artırdı. İlçemizdeki 15 bin konut stoğunun büyük kısmı bu yasanın ardından elden çıkar. Stoğun azalmasıyla yeni inşaatlar başlayacak, ciddi bir hareketlenme olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!