Emekli astsubaylar özlük haklarını istiyor

Güncelleme Tarihi:

Emekli astsubaylar özlük haklarını istiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2015 12:12

AYDIN’ın Nazilli İlçesi’ni ziyaret eden Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Ahmet Keser, emekli astsubayların ‘intibaklar’ ve ‘tazminatlar’ başta olmak üzere özlük haklarıyla ilgili sorunlarının çözümü için siyasileri göreve çağırdı.

Haberin Devamı

TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser yardımcılarıyla birlikte derneğin Nazilli şubesini ziyaret ederek şube başkanı emekli astsubay İbrahim Yağtu ile görüştü. Emekli astsubaylara seslenen Keser, Türkiye’de faaliyet gösteren 106 bin sivil toplum kuruluşu arasından 6’sının özel kanunlarla kurulduğunu, bunlardan birinin de TEMAD olduğunu hatırlattı. Emekli astsubayların mesleki ve mali sorunlarının çözümü için Genelkurmay Başkanlığı ile görüştüklerini söyleyen Ahmet Keser, tamamen hayal kırıklığına uğradıklarını belirterek "Kasım ayında görüşmelere başlamıştık ancak Nisan ayında TBMM’den subaylara ‘ Komutanlık ve komutanlık kursu tazminatı ‘yasası çıktı. Bizim beklentimiz varken, daha az sıkıntısı olan bu gruba iyileştirme geldi. 3 yıl önce intibakların yasalaşması konusunda Genelkurmay’a 17 bin mektup gönderdik. Ardından pasif eylemlerde bulunduk. Ordu evlerine gitmedik,yemek yemedik ve fark edilmeye başlandık. 15 Martta’da Sıhhiye’de meydanlara döküldük" dedi.

"YENİ HÜKÜMET PROGRAMINA DAHİL EDİLDİ"

TEMAD’a üye emekli astsubayların özlük haklarını kazanmak için ölüm orucu da yaptıklarını hatırlatan Keser, "7 Haziran seçimlerinden önce MHP seçim programına astsubay sorunlarını dahil etti. Ardından CHP bunu yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu meydanlarda bizim sorunlarımızın giderileceği yönünde söz verdi. Her üç siyasi parti de astsubayların sorunları karşısında hemfikir oldu. İki gün önce de yeni hükümetin çalışma programı yayınlandı. Emekli astsubayların özlük haklarının verilmesi konusu hükümet programına dahil edildi. Kısa süre içerisinde de inşallah bu intibaklar gerçekleşecek. Konunun takipçisi olacağız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!