Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2010 22:44

Haberin Devamı

Barçın’da gece alışverişi

BARÇIN spor, izmir’de ilk kez bugün düzenlenecek “Night Out Shopping” etkinliğinde tüketicilere gece yarısı alışveriş imkanı sunacak. Nike, Adidas, Puma, Reebok, Converse gibi dünyaca ünlü spor markalarının 2011 modelleriyle etkinliğe katılacaklarını belirten Perakende Grup Başkanı Efe Barçın, “Bugün Alsancak mağazalarımıza alışveriş için gelen müşterilerimizi indirim ve hediyelerden oluşan sürprizler bekliyor. istanbul’dan sonra izmir’de de ticari yaşamı canlandırmaya yönelik bu tip etkinliklerin olması mutluluk verici” diye konuştu.

Pamuk balyasına GDO’suz etiketiizmir Ticaret Borsası ve Ulusal Pamuk Konseyi tarafından hazırlanan “GMO FREE” etiketi pamuk balyalarına yapıştırılmaya başlandı. Etiketin GDO’suz Türk pamuğunun markalaşmasına önemli katkı sağlaması bekleniyor. izmir Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı ve Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Barış Kocagöz, ilk etapta 100 bin adet bastırılan etiketin çırçır fabrikası üyelere dağıtıldığını belirtti. Kocagöz, “Türk pamuk üreticisi yıllardır GDO’lu tohum ekemediği ve yetiştiremediği için kilogram başına daha yüksek maliyetlerle pamuk üretmek zorunda kalıyor. Tabii bunun yanında, Türkiye’ye ‘0’ gümrükle giren ve GDO’lu olma avantajı ile düşük maliyetlerle üretilen ithal pamuklarla da fiyat rekabeti yapmak zorunda kalıyor. Bu proje ile Türk pamuğu ve tekstil sektörü bu dezavantajı ‘pazarlama anlamında’ avantaja çevirme şansı bulacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Enerjisini merak edenlere çağrıASYA Pamukçu Termal Otel her gün bünyesine kattığı integrativ terapi yöntemleri ile müşterilerinin sağlık sorunlarına katkı sağlıyor. Balıkesir’de faaliyet gösteren tesisin termal/SPA Departman Müdürü Remzi Çalışkan, “Geçen yıl MindSPA zihinsel masaj ürününü SPA bölümünde müşteri hizmetine sunan otelimiz bu ürünle 2009’un ‘en iyi SPA ekipmanı’ ödülünü almıştı. Bu yıl fransa’dan getirtilen Biofeedback aleti ile vücudun enerji kanalları ve temel organların enerji durumları ölçülüyor. Bu masaj uygulamalarının etkilerini çok net bir biçimde ortaya koyan ve Türkiye’de uygulanan ilk çalışma. Enerji durumlarını merak edenleri bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Elmas 2011’in gözdesi olacakBülent KATARCIKUYUM sektörünün lider firması Temizocak, 2011 için yepyeni bir koleksiyon hazırlayarak, Türkiye’de bir ilke imza attı. Doğal haliyle işlenen renkli elmasların kullanıldığı mücevherlerin bu yıl çok rağbet göreceğini belirten şirketin üçüncü kuşak temsilcilerinden Yiğit Temizocak, “Elmasın bilinmeyen renklerini hem modern, hem de alaturka mücevherde kullandık. Kırmız, yeşil, gri, sarı gibi renklerle hiç görülmemiş bir koleksiyon hazırladık” dedi.Değer sırasına göre zümrüt, yakut ve safiri pırlantayla birlikte kullanarak farklı tasarımlarına imza atan temizocak, genç ve modern tasarımlarda da yarı değerli taşları kullanıyor. Yiğit Temizocak, “Mücevher sektörünün önü çok açık. Son dönemin trendi altını mücevhere çevirmek” diye konuştu.

Haberin Devamı

kariyer Merkezi koru oluşturuyorizmir kariyer Merkezi, Ege Orman Vakfı ile yaptığı işbirliğiyle Seferihisar Doğanbey-Kavaklıdere mevkiinde bulunan ağaçlandırma sahası için bin fidan bağışladı.  Merkez Yöneticisi Ahmet Tokeri, kayıt aldıkları her öğrencinin adına Ege Orman Vakfı’nın doğa dostu sertifikaları ile birlikte bir fidan hediye ederek bin ağaçlık koru oluşturacaklarını söyledi. Tokeri, “Tüm öğrencilerin yeşil alanlarda bir parmak izi olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!