Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2010 22:38

Haberin Devamı

Kemeraltı’nda altın turizmiizmir’e kruvaziyer gemilerle gelen turistlerin alışveriş yapmadan kentten ayrılması, Konak Belediyesi’ni harekete geçirdi. izmir Kuyumcular Odası Başkanı Yılmaz Uça ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Başkan Hakan Tartan, Kemeraltı’ndaki Kuyumcular Çarşısı’nın yeniden düzenlenmesi için çalışma başlattı. Yeni ulaşım yoluTuristlerin Agora gezisi ardından Kuyumcular Çarşısı’ndan geçip, Kemeraltı’nı gezerek Konak’a ulaşabilecekleri bir yolun izlenmesini sağlayacaklarını belirten artan, altın turizminin önemine vurgu yaparak, “İzmir’e gelen turistler içinde burayı cazibe merkezi haline getireceğiz” dedi.

Yol kenarından yağ satın almaZEYTİNDOSTU Derneği Başkanı Metin Ölken, tüketicileri ambalajsız, markasız, pazarlarda ve yol kenarlarında satılan  zeytinyağlarını almamaları konusunda uyardı. Kanola yağı karışımı ve yüksek asitli zeytinyağın sızma ile karıştırılıp satışa sunulması sonucu tüketicinin aldatıldığını ve sağlığı ile oynandığını dile getiren Ölken, “Market raflarında yer alan markalı ürünler ve market markalı ürünlerde yapılan duyusal ve kimyasal tağşişe engel olmak için çalışma başlattık. Tüketici de zeytinyağı alırken fiyatına değil, kalite kriterine göre seçim yapmalı” dedi.

Haberin Devamı

Douglas kış sezonuna hazırFORUM Bornova’da dünyaca ünlü kozmetik markalarını izmirliler’le buluşturan Douglas Parfümeri, yeni sezon için yenilendi. Profesyonel Alessandro el ve ayak bakım kabini ile müşterilerine özel cilt ve bakım yapmaya başlayan Douglas, kış sezonu için oldukça iddialı. 50’den fazla markayı müşterilerine sunan Douglas’ın Mağaza Müdürü Mukkaddes Arav, “Donanımlı ekibimiz ile mağazamıza gelen misafirlerimize farklı bir hizmet anlayaşı sunmak için heyecanlıyız. İzmirli güzel bayanların güzelliğine güzellik katacağız” dedi.

Fuga Mobilya’dan Mavişehir’e mağazaMOBİLYA sektöründe farklı tasarımları ve rahatlığıyla ön plana çıkan Fuga Mobilya, izmir’de 3’üncü mağazası için çalışmalara başladı. Karabağlar ve Karşıyaka’da şubeleri bulunan firma Mavişehir’de de mağaza açarak izmir’de ağırlığını artıracak. 1991 yılında Artek ismiyle istanbul’da kurulan Fuga, izmir Karabağlar’da dört katta toplam 2 bin 500 metrekarelik alanda faaliyet gösteriyor. Mavişehir’de yer aradıklarını belirten şirket yetkilileri, “En yakın zamanda burada da İzmirliler’le buluşacağız” dedi.

Haberin Devamı

Deri bölgesinde kirlilik bitiyorMENEMEN Deri Serbest Bölgesi’nde (İDESBAŞ) kirlilik sorununun ortadan kalkması yolunda önemli bir adım atıldı. izmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından desteklenen Çamur Susuzlaştırma ve 1. Sınıf Düzenli Deponi Sahası ihalesinin yapım sözleşmesi imzalandı. Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı’nın başkanlığında yapılan ihaleyi 840 bin TL bedelle Arı Arıtma Sanayi Limited Şirketi kazandı. Cazibe noktası olacakİDESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, “Bölgemizin, yatırımcılar açısından cazibe noktası olduğu bu süreçte yıllardır yaşadığımız kirlilik sorununun ortadan kalkması yolunda önemli bir adım attık” dedi. Sevimli, ekim ayında başlayacak depolama alanı inşaatının 12 ayda bitirilmesinin planlandığını aktardı.Yönetmeliklere uygunSevimli, “Tesisin bitirilmesinden sonra arıtma çamurlarının daha verimli bir şekilde susuzlaştırılması ve Serbest Bölge’de üretim faaliyetleri sonucu oluşan ve geri dönüşümü mümkün olmayan atıkların yönetmeliklere uygun olarak düzenli bir şekilde depolanması gerçekleştirilecek” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!