Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 22:00

Haberin Devamı

Moda tasarım kumpanyasıEGE giyim Sanayicileri Derneği’nin (EGSD) bu yıl üçüncü kez düzenlediği “Moda Tasarım Kumpanyası”na Alsancak’taki tarihi Tren Garı evsahipliği yaptı. Çeşitli yarışmalarda dereceye girmiş 22 tasarımcının yer aldığı Kumpanya’nın açılış defilesinde ünlü mankenler raylar üzerinde oluşturulan podyuma çıktı. EGSD Başkanı Nedim Örün, markaların çok pahalı, ulaşılamaz olduğu yanılgısını yıkmayı başaracaklarını dile getirdi.

Ödülsüz yılı yokLatif SANSÜR, (DHA)KUŞADASI’nın beş yıldızlı tesislerinden KoruMar Hotel De Luxe, Tez Tour tarafından ‘Tez Worldberry 2009 en iyi Housekeeping’ ödülünü aldı. ‘Misafir memnuniyetine dayalı ve koşulsuz misafir memnuniyeti’ sloganıyla hizmet vermenin karşılığında her yıl ödül aldıklarını belirten Genel Müdür Tacettin Özden, “Tez Tour rusya’nın en büyük tur operatörü. Ödül, otellerde kalan konukların doldurduğu anketlerin değerlendirilmesiyle veriliyor. Ekip dayanışması ve özverili çalışmalarımız bize başarıyı getiriyor” dedi.

Haberin Devamı

Vitrinine güvenenlerizmir Ticaret Odası’nın (İTO) 125’inci kuruluş yıldönümü etkinliklerine “Derin Mavi” konulu “En İyi Vitrin Tasarım Yarışması” ile start verdi. Tekstil, konfeksiyon, ayakkabı ve çanta alanında faaliyet gösteren tüm oda üyelerini yarışmaya katılmaya davet eden İTO Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi, sektörün tüketiciye açılan penceresi olan vitrin tasarımı konusunda yaratıcı ve özgün fikirleri ortaya çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Katılmak isteyen firmalar için son gün 28 Mayıs 2010 olarak belirlendi.

Değerli TL ile bir yere varılmazEGE Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nde 20 yıldır başkanlık görevini sürdüren Jak Galiko, dört yıllığına yeniden seçildi. Genel kurulda sektörün sıkıntılarını dile getiren Galiko, Menemen Deri Serbest Bölgesi’nde transit giren akaryakıttan KDV alınmaması için 23 aydır verdikleri mücadeleden sonuç alamamaktan yakındı. Türk lirasının aşırı değerli olmasının rekabet gücünü olumsuz etkilediğini de kaydeden Galiko, “Değerli TL ile Türkiye’nin bir yere varamayacağını aklınızdan çıkarmayın. En büyük kuvvet büyümedir. Bir ülkede büyüme oluyor ve istihdam açığı azalmıyorsa, bundan büyük sermaye sebepleniyor demektir. Türk ekonomisinin yüzde 90’dan fazlası KOBİ. Büyük sermaye paylaşım yapmaz” diye konuştu. Birliğin Jak Galiko başkanlığındaki yeni yönetiminde Mustafa Sepici, Süleyman Tahiroğlu, Ferit Söylemezli, Ümit Özkan, Erkan Zandar, Özcan Kanar, Ömer Ağartıoğlu, Ruşen Savranoğlu, Vasfi Ses Soyoğlu ve Erdinç Artkıy yer alıyor.

Haberin Devamı

Güreli: Şimdi çıkış zamanıEGE Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nin (EZZİB) genel kurulunda güven tazeleyen Başkan Ali Nedim Güreli, yeni sezondan itibaren güzel günler yaşanacağı müjdesini verdi. “İhracat dibe vurdu, ama bu yeni bir çıkış için fırsat yaratacak” diyen Güreli, iki yıl sonra Türkiye’nin ürettiği zeytinyağının 3-4 kat artacağını belirtti. Güreli, “Ülkenin her yerinde yeni zeytin alanları oluşuyor. İstikbal bizden, sektörümüzden yana. Bazı çevreler ‘bu kadar yağı ne yapacağız’ diyor. Oysa sağlık yönünden zeytinyağına talep artıyor. Kişi başına tüketim 4 kilograma gelirse, 350 bin ton eder. yunanistan gibi 20 kilogram tüketsek, üretimi 10 kat artırmamız gerekir” diye konuştu. Birliğin Güreli başkanlığındaki yeni yönetim kurulu Mustafa Gökalp, Emin Demirci, Muhittin Ekiz, Kadri Gündeş, Davut Er, Emre Uygun, Metin Ölken, Mustafa Alhat, İsmet Önal, Hakan Özdolgun’dan oluştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!