Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2010 22:01

Haberin Devamı

100 yıllık masal Güllü KonaklarıVADİLERİ, çağlayanları, üzüm bağları ve kuş sesleriyle ünlü izmir’in Selçuk İlçesi’ne bağlı Şirince Köyü, hafta sonu tatilinin gözde mekanlarından Güllü Konakları’yla adından söz ettiriyor. 100 yıllık tarihe kapı aralayan, güllerle donatılmış Güllü Konakları’nda oda sayısı 2009’da açılan Gülistan odalarıyla 12’ye ulaştı. Her biri ayrı dekorasyon ve mobilyalara sahip odalarda, hem eski zamanların asaletini, hem de konforu bir arada bulmak mümkün.

Renault’a Asenalı tanıtımARKAS Otomotiv’in Swissotel Grand Efes’te düzenlediği Renault Trucks’ın Premium Euro 5’in tanıtım etkinliğine Asene farklı bir renk kattı. Renault Trucks Genel Müdürü Dominique Pollien, Renault kamyonlarında Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’deki müşterilerine de ‘en son’ motor teknolojisinin faydalarını sunmaya karar verdiklerini ifade etti. Genel Müdürü Dominique Pollien, Euro 5 motorlarının, güç ve yakıt tasarrufunun tüm avantajlarının yanısıra çevre koruma politikasını sürdürdüğünün altını çizdi.

Euro 5 üretimi

Haberin Devamı

Renault Trucks’ın Türkiye’de krize rağmen iyi bir varlık gösterdiğine işaret eden Pollien, bunu devam ettireceklerinden emin olduğunu söyledi. Pollien, Bursa’da Euro 5 üretimine başladıklarını, araçların yüzde 92-96’ya kadar geri dönüştürülebilir materyalden üretildiğini kaydetti.

BTM’den yapılara Poseidon yalıtımıBTM’nin yeni ürünü ‘Poseidon’ su, nem ve korozyona karşı köklü çözümler sunuyor. Genel Müdür Cem Baki Sinal, ülkemizde konutların su yalıtımının yeterli yapılmaması nedeniyle binalarda yaşayanların rutubete maruz kaldığını belirterek, “Bu yüzden ısı kayıpları ortaya çıkıyor” dedi. BTM üretim ve ar-ge ekibinin su yalıtımını en üst düzeyde gerçekleştirmek amacıyla Poseidon’u ürettiğini açıklayan Sinal, “Poseidon tek katta üst düzey yalıtım sağlıyor, bu da klasik bitümlü membran teknolojisinden çok daha üstün bir teknolojiyi kullanma olanağı sunuyor” diyerek, yalıtımı yetersiz bina ve konut sahiplerine, suya ve neme karşı üstün özellikleri denenip, kanıtlanmış, kolay taşınan, kolay uygulanan, üstün kaliteli BTM teknolojisinin ürünü Poseidon’u öneriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Lojistik dünyası Yaşar’da buluştuYAŞAR Üniversitesi Lojistik Topluluğu’nun bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Uluslararası Lojistik Günleri’ne  yurtiçi ve yurtdışından sektör temsilcileri katıldı. Kuşadası Grand Belish Hotel’deki etkinliğin bu yılki temasının “Lojistik Köyler” olduğunu belirten  Rektör Prof. Dr. Murat Barkan, bu konunun izmir için çok güncel ve ciddi bir konu olduğunu vurguladı.

Sponsor olan firmalar

Barkan, “Konumu itibariyle izmir, dünyaya açılan limanı ile lojistiği genleriyle yaşamaktadır. Bu yüzden lojistik köy temasının seçilmesi çok yerinde bir karar olmuştur” dedi. Sektörel gelişmelerin ve sorunların masaya yatırılacağı Uluslararası Lojistik Günleri’ne, Şimşekler Grup, Schenker ARKAS, Aras Kargo, UND, Loder, Utikad, yenibiris.com, Latek Lojistik, Pasaport Pizza, Cornetto, Carlsberg, Lily Kağıt sponsor oldu.

Haberin Devamı

KARTLI VEYA KUPONLU SİSTEMLE ÖĞLEN YEMEĞİ

izmir Foça Belediye Başkanlığı tarafından “açık ihale usulü” ile kartlı veya kuponlu sistemle öğlen yemeği hizmeti satın alınacak. İhale, Foça Belediye Başkanlığında 12 Nisan 2010 tarihinde saat 10.30’da yapılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!