Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2010 20:40

Haberin Devamı

Babooni Asya’da hizmetteizmir’de 1972 yılından beri çocuk giyiminde önemli bir yere sahip olan Babooni Kids Çocuk Giyim Mağazası, bu hafta sonu açılacak olan If Wedding Fashion izmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı öncesi yabancı müşterilerle birçok anlaşma yaptı. Firma sahibi Yakup Güler, Avrupa ülkelerinin yanı sıra Asya’ya da açıldıklarını söyledi. Ekonomik krize rağmen tekstil dünyasında ayakta durmayı başaran Babooni Kids’in sahibi Yakup Güler, 3-15 yaş arasındaki çocuklara hitab eden yeni kreasyonda birbirinden güzel ürünlerin yer aldığını söyledi.

81 ile mal veriyoruz

Çocuk kıyafetlerinde bu yıl en çok kuşe, krem, mor ve pembe ile gökkuşağı renklerin ağırlıkta olduğu gözlendi. Önceki yıllarda İngiltere, fransa, Almanya, abd ve rusya’ya ihracat yapan Babooni, şimdi gözünü Asya ülkelerine de dikti. Fuar için Asya’daki ülkelerden izmir’e gelen işadamları ile anlaşma yaptıklarını belirten Yakup Güler, “Hedefimiz yurtdışına daha fazla açılmak. Türkiye’de 81 ile mal veriyoruz. Bu yıl modellerimiz çok tutulacak. Ürünlerde kullandığımız kumaşlar Avrupa’dan geliyor. Stillerimiz hep yenilik peşinde. Ekonomik krize rağmen ayakta durmak çok zor” diye konuştu.

Haberin Devamı

çin mutfağı Mövenpick Otel’deMÖVENPİCK Otel izmir, Margaux Restoran’da çin mutfağına ait yemekleri İzmirliler’e sunmaya başladı. Baş aşçı Barış Torcu ve mutfak ekibinin hazırladığı zengin çin mönüsünden Spring Rose, Shrimo Hacao, Bift with Oyster Sauce, Fried Rice beğeni topluyor. çin motifleri ve müzikleri ile yaratılmış olan konsept ile müşterilerine hizmet veren Margaux Restoran’daki çin yemekleri, 25 Şubat’a kadar sunulacak.

Bolulu Hasan Usta Samsun’a açıldıTÜRKİYE’nin önde gelen süt tatlıları markası Bolulu Hasan Usta, 140’ıncı şubesini Samsun’da açtı. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Nazmi Gürgönül, bu yıl Karadeniz Bölgesi’nin farklı şehirlerinde yeni satış noktaları açacaklarını belirtti. Gürgönül, izmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde 6000 metrekare kapalı alana kurulu fabrikalarında son teknolojiyle, el değmeden 24 saat hijyenik üretime devam edildiğini ve katkı maddesi kullanılmadığını belirterek, “Bu özelliğimiz nedeniyle krize rağmen tüketicilerimiz tarafından ödüllendiriliyoruz. Şube sayımızdaki artış bu ödülün göstergesidir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!