Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2009 19:30

Haberin Devamı

Rehberler umutlu

izmir Turist Rehberleri Odası (İZRO) Başkanı Yalçın Ulukaya, izmir’in var olan turizm potansiyelini iyi kullanması halinde hizmet sektörüne dayalı kalkınmanın rahatlıkla gerçekleşebileceğini söyledi. Ulukaya, 2009 yılında izmir Limanı’ndan 400 bin civarında ziyaretçi girişi yapıldığını belirterek, “Buna karşılık yılda 1.5 milyon turist Efes’i geziyor. Bu bile izmir’in turizm konusunda önünün açık olduğunu gösteriyor. Çalışmalar turist sayısının artması için” dedi.

Yüksek mimardan evde çikolataEray ARPAŞİN, (DHA) İZMİRLİ yüksek mimar İpek Yatmaz, özel olarak hazırladığı çikolata ve yemeklerle ilgisini çekiyor. Alsancak’taki ofisinde dekorasyon ve mimari projeler üzerinde çalışan Yatmaz, evine kurduğu atölyede de çikolata üretiyor. Hobi olarak başlarığı ev yapımı çikolata ve pastalarda giderek profesyonelleşen yüksek mimar, siparişlere yetişemediğini söyledi. Markasının adı İpeksi Tatlarİzmirli hanımlara kurs verdiğini belirten Yatmaz, “Hiçbir katkı maddesi kullanmadan yaptığım çikolatalar, İzmirliler’den büyük ilgi görüyor ve her geçen gün sipariş sayısı artıyor. Spesiyaller arasında vişneli likörlü ve frambuazlı çikolatalar var” dedi. Kendi markası ‘İpeksi Tatlar’ı yaratan Yatmaz, işi büyüterek yurtdışına da özel ev yapımı çikolata göndereceğini belirtti.

Haberin Devamı

Teşvik Yasası’nın süresi uzatılmalıYavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)TÜRKİYE Genç İşadamları Konfederasyonu (TUGİK) Genel Başkanı Hazim Sesli, ekonomik kriz bitinceye kadar Teşvik Yasası’nın uzatılması gerektiğini söyledi. Aynı zamanda Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkanı olan Sesli, yaklaşık 1,5 yıldır etkili olan global krizin toparlanma sürecine girdiğini belirterek, 31 Aralık 2009’da sona erecek Tevik Yasası’nın süresinin yeniden gözden geçirilmesini istedi. 49 il emniyet sübabıBaşkan Hazim Sesli, “Yasa, kriz sürecinde 49 ilimiz için emniyet sübabı görevi gördü. Önerimiz, 2010 sonuna kadar Teşvik Yasası’nın uzatılması” dedi.

Tezel Gıda’da 40. yıl gururuM. Hakkı ÖZBAYIR, (DHA)

ELGİNKAN Şirketler Grubu bünyesindeki Tezel Gıda, kuruluşunun 40’ıncı yılını kutladı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki kutlamada, Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen, “Tezel Gıda olarak, çalışkan, güçlü, iyi eğitimli ve kendilerini sürekli geliştiren, yenileyen yöneticilerimiz ve çalışanlarımız, ürün ve hizmetlerimize güvenen tüketiciler  ve bir parçası olmaktan gurur duyduğumuz Elginkan Ailesi ile bugünlere geldik” dedi. Akçen, 1969’da kurulan Tezel’in birbirinden lezzetli yemeklerini pek çok önemli kurumun çalışanına sunduğunu belirterek, günde 7 bin kişilik yemek hazırlandığını kaydetti.

5 marka tek çatı altında

Haberin Devamı

izmir’deki Kavuklar Otomotiv, bünyesine ekleyeceği yeni markalar ve yeni tesisler ile yatırımlarını 2010 yılında da sürdürecek. Grup Direktörü Mehmet Kavuk, kısa süre içinde Hyundai satış ve servis departmanını hizmete açacaklarını, bu sayede Opel, Chevrolet, Nissan, Citroen ve Hyundai olmak üzere 5 markayı İzmirli tüketiciyle tek bir çatı altında buluşturacaklarını belirtti. Kavuk sadece izmir’de değil tüm Türkiye’de yatırımların devam edeceğinin altını çizdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!