Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2009 20:20

Haberin Devamı

Tarladan standa mandalina satışı

Nilüfer KANDIRMIŞ, (DHA)BODRUM’un kendine has kokusu ve çekirdekleriyle bilinen mandalina bahçelerinin otel, site ve villalara kurban edilmemesi için mücadele başlatıldı. Belediye ve Bodrum Turunçgil Üreticileri Birliği tarafından Bedesten Çarşısı’nın girişine açılan “satış yeri”nde tarladan en ekonomik fiyata mandalina satışı yapılacak. Birlik Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum mandalinasının Türkiye’de ciddi bir marka olduğunu belirterek, “İki yıl önce gazozunu ve şarabını ürettik. Şimdi de stand açtık. Üreticilere, bahçelerini betona teslim etmemeleri için iki yıldır ciddi katkı sağlıyoruz” dedi.

Aydın kestanesi kuyudan çıkıyor

TÜRKİYE’nin en yüksek kestane rekoltesine sahip bölgesi Aydın’da, kozalakların çürümesi için iki ay önce kuyulara doldurulan ürün çıkarılmaya başlandı. Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, bu yıl 35-40 milyon lira gelir elde etmeyi beklediklerini belirtti. Aydın’ın dağlarında yaklaşık 57 bin dekar alanda, 570 bin ağaçtan yılda 16 bin ton kestane alındığını kaydeden Posacı, “Bunun ortalama 1200 tonu İsrail, italya, Almanya, rusya ve İngiltere’ye ihraç ediliyor. Büyük bölümü de Bursa’ya kestane şekeri yapılması için gönderiliyor. Bu yıl kalite ve rekolte geçen yıllara göre çok daha iyi. Üretim 20 bin ton civarı gerçekleşecek” dİye konuştu.

Çevreye saygı ödülü Barçın’a

Haberin Devamı

KANADALI Epi Firması’nın Türkiye temsilcisi Triosel’in ürettiği, 18 ayda kendi kendine yok olarak çevreye atık madde bırakmayan poşetleri kullanarak “Çevre Elçisi” unvanını kazanan Barçın spor, ödüllendirildi. Yönetim Kurulu Üyesi Efe Barçın, “Yılda 30 ton poşet kullanan bir şirket olarak bu alanda örnek oluşturmaktan mutluyuz” dedi. Ciddi maliyet artışına rağmen benzer çalışmaları 2010’da da sürdüreceklerini belirten Perakende Direktörü Fuat Demirkapı da, “Dünyaca ünlü markaların resmi temsilcisi olarak, sorumluluğu yerine getiriyoruz” dedi.

Toyota Prius’un ilk kullanıcısı

DÜNYANIN en çok satılan hibrid otomobili olan Toyota Prius, Türkiye’de ilk kez Toyota Plaza Borovalı’da satıldı. 1997 yılından bu yana dünya üzerinde 1.5 milyonluk satış rakamına ulaşmayı başaran Toyota Prius’un Türkiye’deki ilk kullanıcısı İzmirli Rafet İdin, aracını Toyota Plaza Borovalı Satış Şefi Pınar Şenalp’ten teslim aldı. Şenalp “Avrupa’da çevre bilincinin artmasıyla tercih edilen Prius’un Türkiye’de de iyi bir satış grafiği çizeceğine inanıyorum” dedi. Toyota Prius 100 kilometrede 3.9 litre benzin tüketiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!