Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2009 22:15

Haberin Devamı

Yapkın, Pet Show 2009’dan memnun

ORGANİK ve çevreci olduğu belirtilen Sany marka koku yok edicilerinin Türkiye ve Asya Distribütörü Neg Endüstriyel’in izmir ve Manisa Bölge Sorumlusu Yapkın Endüstriyel, Kültürpark’ta düzenlenen Pet Show 2009’da önemli bağlantılara imza attı. Yapkın’ın kurucu ortağı Adnan Altuğ,  koku yok edicilerinin özel formülü sayesinde, sigara, balık, tuvalet ve her türlü atık kokusunu tamamen giderebildiğini söyledi. Ürünün kalitesini ve etkisini tanıtmak için fuarlarda yer alarak önemli ikili bağlantılar yaptıklarını kaydeden Altuğ, “Pet Show’da çok yararlı sonuçlar aldık” dedi.

Yonca’dan Sudan ve Suriye’ye yağ

birleşmiş milletler Dünya Gıda Programı (WFP) bünyesinde 3 milyon euroluk ayçiçek yardımı ihalesini kazanan Yonca Gıda Sanayi A.Ş, filistin’den sonra Suriye ve Sudan’a da yağ gönderiyor. Genel Müdür Ali İhsan Aksu, “2 milyon 142 bin şişe ayçiçek yağı gönderiyoruz” dedi. WFP’nin bu yıl 74 ülkede 108 milyon insana gıda yardımı ulaştırmayı planladığına değinen Aksu, “Güçlü ihracat ekibimizle dünya pazarlarında başarılı bir satış grafiği sergiliyor ve Yonca markasının bilinirliliğini artırıyoruz. Firmamızın ana prensiplerinden olan sosyal sorumluluk ilkesi doğrultusunda yoksul ülkelere yapılan gıda yardımlarında aktif rol oynayarak, dünya barışına önemli katkılar sağlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Otomobil markaları ve en son  modelleri

izmir’de 7-12 Kasım arasında düzenlenecek 6. izmir Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı (AUTOSHOW)  öncü otomobil markalarını buluşturacak. Audi, Citroen, Dacia, DSM, Ford, Hyundai, Mercedes, Nissan, Peugeot, Renault, Seat, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen’in yeni ürünlerinin tanıtılacağı fuarda yeni nesil ileri sürüş eğitim teknikleri de sergilenecek. Sürücü eğitiminde kullanılan otomobil simülatörleri, olası durumlardaki davranış eğitimleri gösterilecek. Etkinlikler sektörün öncüsü Aktera-Trafikent, Emin Direksiyon, Provapark, Ülkü Grup, Yalı Direksiyon desteğiyle yapılacak.Yeni et entegre tesisi kayıt dışını önleyecek

Can ÖZLÜ, (DHA)İZMİRLİ iki girişimci Sadık Balcı ve Erol Can’ın ortaklaşa hayata geçirdikleri Ulukent Et Entegre Tesisi hizmete açıldı. Vali Cahit Kıraç’ın da katıldığı açılışta, gelişen kırmızı et sektöründe, tesisin bölge ihtiyacını karşılayacak donanımda olduğunu belirten Erol Can, “Tesis sayesinde kayıt dışı üretimin azalmasının yanısıra sokakta ve merdiven altında yapılan kesimlerin de önüne geçilecektir. İşsizliğe de çözüm getirecek olan tesisin kurulması acil ve önemliydi. Bu tesis Menemen’in yanısıra izmir için de önemli bir sektörel açığı kapatacaktır” dedi. 50 bin metrekare açık alanda 1167 metrekarelik çelik konstrüksiyon olarak inşa edilen Ulukent Et Entegre Tesisi’nin kapasitesi yıllık 20 bin ton büyükbaş ve 7 bin 500 ton küçükbaş etin yanısıra 441 bin adet büyük ve küçükbaş deri ile sakatattan oluşuyor. 45 kişiye istihdam sağlayacak tesisin temeli 2007 yılında atıldı ve dokuz ayda tamamlandı.

Haberin Devamı

Girişimci kadınlar zincirine halkalar

TÜRKİYE’nin en yaygın kadın sağlık ve spor merkezi zinciri b-fit, son bir ayda İzmirli kadınlar için 4 yeni şube açarak, kentte hizmet verdiği nokta sayısını 22’ye yükseltti. 2006 yılında, 6 kadın girişimcinin bir araya gelmesiyle kurulan b-fit, sadece kadınlara hizmet verdiği gibi girişimcilerini de kadınlardan seçiyor. Bu anlayış çerçevesinde izmir’de de 4 yeni kadın girişimci b-fit zincirine katıldı. Birsen Deniz Torbalı’da, Gamze Öztürk Balçova’da, Günay Uyar Bayraklı’da, Saadet Pınarlı Akan ise Cumhuriyet Meydanı’ndaki şubelerle sektöre katıldı. Amerika’da geliştirilen ve Türkiye’ye uyarlanan özel b-fit sistemi, kişinin günlük spor ihtiyacının 30 dakikada sağlanabileceğini kanıtlıyor. 18 istasyondan oluşan halkada sosyallik, açık iletişimle egzersiz programları yapılarak yüksek kalori yaktırılıyor.

Haberin Devamı

Gün boyu bakımında yeni ürünDOĞANIN mucizesi zeytinyağının yenileyici etkisi kişisel bakım sektöründe de yerini aldı. Bilginoğlu Zeytinyağları, yılların zeytinyağı deneyimini defne, ısırganotu, ceviz, ıhlamur, papatya, kükürt , lavanta, bergamut gibi doğal özlerle birleştirerek, adeta bir botanik bahçesi oluşturdu.Selesta LifeBilginoğulları bünyesinde kişisel bakım sektörüne hızlı bir giriş yapan Selesta Life, çok geniş bir yelpazede iddiasını korurken, dökülen ve yıpranan saçlar için özel olarak geliştirilmiş yeni ürünü zeytinyağlı ve ısırganotlu şampuan ve saç kremi de tüketicinin beğenisine sunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!