Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2009 22:27

Haberin Devamı

Pamuktan kaçış

TARİŞ Milas Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Rukiye Çifçi, pamuk üretiminin giderek azaldığını belirterek, mazot, gübre ve işçi ücretlerinin üreticiyi zorladığını söyledi. Çiftçi, “Milas’ta binin üzerinde üyemiz var. Ama bu yıl ekim yapanların sayısı 100’ü geçmez. Genelde araziler boş bırakılıyor. Ya da hayvancılık yapılıyorsa mısır ekiliyor” dedi. MİLAS, (DHA)

Turizme yönelik ilk Gıda Fuarı

izmir’de faaliyet gösteren İlkgün Gıda, Kuşadası’ndaki turistik tesis işletmecileri ile toptan gıda dağıtıcılarını biraraya getiren “Gıda Fuarı” düzenledi. İlkgün Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Cide, sektörde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, “Tüketicilerle toptan gıda dağıtımcılarına yönelik ilk fuarı düzenledik. Aralarında Tariş, Güral Cam, Bizden Nakliyat, Miray gibi seçkin markaların olduğu 16 firma 150 ana kalemde yaklaşık 500 ürün ile yeralıyor. Fuara bölgenin değişik yerlerinden 250 toptancı katılımcı misafirimiz olacak” dedi.

Akça için anma

Haberin Devamı

TARIMA dayalı sanayide en büyük entegre kuruluşlarından Akça Holding’in kurucusu Osman Akça, ölümünün 9’uncu yılında anıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, sanayi duayenleri arasında yer alan Osman Akça’nın ilke ve değerlerini yaşatmaya devam ettiklerini söyledi. Akça, “Üçüncü kuşağın aramıza katılmasıyla Akça Holding yoluna devam ediyor” dedi.

Denizli-Almanya tekstil köprüsü

izmir Ticaret Odası (İTO) Ticari İşlemler Müdürlüğü’ne bağlı İhracat İşlemleri Masası, üç kişilik ekiple Ege İhracatçı Birlikleri binasında ihracatçılara hizmet vermeye başladı. Çalışmanın zaman ve maliyet tasarrufu sağlayacağını söyleyen İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “İhracatçılarımız belge satın alımı ve tüm onay işlemlerini EİB binasında yapacak ve çok yakındaki Gümrük Müdürlüğü’ne teslim edebilecek. İhracat dolaşım belgelerinin satın alım ve onayını aynı fiziki mekanda gerçekleştiren ihracatçılarımız yol, çalışan ve zaman gibi maliyet unsurlarından tasarruf sağlayacak” dedi.

İşlerimiz çok hızlandı

İhracatçıların zamanla yarıştığı bir ortamda, Eur 1 ve ATR belgelerinin EİB Hizmet Binası’nda tescil ile birlikte aynı anda verilmesinin Ege Bölgesi ihracatçıları için büyük bir kolaylık olduğunu belirten Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu da, yeni düzenleme ile ihracatçıların işlerinin hızlandığını söyledi.

Haberin Devamı

Denizli-Almanya tekstil köprüsü

DENİZLİ, Gaziantep, Kayseri ve Bursa’dan 17 tekstil firması temsilcisi Almanya’nın Reutlingen kentinde çeşitli temaslarda bulundu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin önderliğinde gerçekleştirilen geziye katılan Denizli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hüseyin Memişoğlu, olumlu sonuçlarla ayrıldıklarını belirtti. Üniversiteye aktarmaMemişoğlu, “Gezi sayesinde özellikle Denizli’ye teknik tekstil konusunu nasıl adapte edebileceğimiz konusunda bilgi sahibi olduk. Reutlingen Üniversitesi ile işbirliği içine girerek, oradaki tecrübeleri Pamukkale Üniversitesi’ne nasıl kazandırabileceğimiz konusunda önümüzdeki günlerde çalışma yapacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!