Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2009 23:42

Haberin Devamı

Elitar ikinci tesisi kurduMehmet EMEÇizmir’in Urla ilçesinde 5 yıldır zeytinyağı ve doğal zeytinyağı sabunu üretimi yapan Elitar, yeni bir sabun üretim tesisi kurdu. Günlük 10 bin adetlik kapasiteye sahip tesiste sadece zeytinyağı sabunu üretilecek. Genel Müdür Mete Eltepe, defneli, lavantalı, kekikli, ısırgan otlu ve çam özlü olarak üretilen sabunların başta Urla olmak üzere tüm Ege’de satışa sunulmaya başlandığını belirtti.

Eltepe, “Urla’da geçmişi çok eskilere dayanan bu sabunlarının üretimi son zamanlarda tamamen yok olmuştu. Farklı ürünle üretimimizi çeşitlendireceğiz, zenginleştireceğiz” dedi.

Yonca Gıda’ya yeni genel müdür

YENİ rafineri tesisiyle üretim kapasitesini artırıp, piyasaya sunduğu eliptik şişe ile son dönemde dikkatleri üzerine çeken Yonca Gıda’nın yönetim kurulu, genel müdürlük görevine Ali İhsan Aksu’yu getirdi. Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Aksu, Amsterdam Üniversitesi, Avrupa Enstitüsü’nde Avrupa Birliği konusunda eğitim aldı. Aksu, iş hayatına Polinas’ta başladı.

Haberin Devamı

İsrail’le şimdi iş yapma zamanı

İSRAİL’in istanbul Başkonsolosluğu Ticari Ataşesi Doron Abrahami, Türk işadamlarını İsrail’le iş yapmaya davet etti. izmir Ticaret Odası’nı ziyaret eden Abrahami, Başkan Ekrem Demirtaş’a üzerinde “İsrail’le iş yapmanın tam zamanı” yazılı bir duvar saati hediye ederek, “Ticaret, ortak yatırım, her konuda işbirliğine açığız” dedi.  Musevi işadamlarının izmir ekonomisine katkısını anlatan Demirtaş da “Aynı kültürü paylaşıyoruz. Birbirimize çok yakınız” dedi. İsrail’le Türkiye arasındaki ticaret hacminin düşük olmamasına rağmen artırılabileceğini vurgulayan Demirtaş, “İsrail’de teknoloji ve birikim var. Pek çok alanda ortak yatırım olanağı bulunuyor. Bunun yanında İsrail’de yatırım yapan Türkler de var. İşbirliğinin artmasını diliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!