Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2009 21:56

Haberin Devamı

Krizden sonra yatırım akacak

abd ankara Büyükelçiliği Ekonomi Ataşesi Jeff Borenstein, izmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaretinde, ekonomik krizde Türkiye’nin durumunun nispeten daha iyi olduğunu söyledi. Türkiye’nin finans sektörünün güçlü olduğunu belirten Borenstein, krizden sonra yatırımcıları çekme açısından iyi bir pozisyonda olacağını öne sürdü. Ateşe, abd’li turistlerin izmir’e daha fazla gelmesi için daha fazla tanıtılması gereğine de dikkat çekti.

Tariş İncir’e Deniz kredisi

TARİŞ İncir Birliği ile altı yıl önce bünyesine Tarişbank’ı dahil eden Denizbank arasında imzalanan protokolle, 6 bine yakın üretici rahatladı. Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk ile protokole imza koyan Birlik Başkanı Hasan Hüseyin Karazor, ekonomik krizin tarım sektörüne büyük zarar verdiğini belirtti, “Tarım yatırımlarının geri dönüşüm hızı çok düşük. Tarımın yeniden keşfedilmesi lazım. Ama hala bu yapılabilmiş değil” dedi.

Kalite belgesi

Haberin Devamı

izmir’deki Karaca Otel, kuruluşunun 40’ıncı yılını kutluyor. Genel Müdür Özgür Ardil, oteli benzerlerinden ayıran en önemli özelliğin güler yüzlü personelinin sağladığı koşulsuz konuk memnuniyeti olduğunu belirterek, “40’ıncı yılımızı Turizm Bakanlığı’ndan dördüncü yıldızımızı alarak taçlandırdık. Yetinmedik, hizmet kalitemizi uluslararası standartlara yükselterek, ISO 9001:2008 ile belgeledik ve izmir’de bir ilki gerçekleştirdik” dedi.

Adidas’ı etkilemedi

SPOR giyim markası Adidas, 30 yıldır bayiliğini yürüten Barçın Spor ile birlikte izmir’de büyümeye devam ediyor. Adidas Zone Middle Saha Satış Direktörü Özgür Bügü, satışların, geçen yılın son çeyreğinde kriz ortamına rağmen bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30 büyüdüğünü söyledi. Bügü, Barçın Spor ile 2008’de aldıkları yatırım kararının olumlu sonuçlar verdiğiri belirtti. Barçın Spor Başkanı Deniz Barçın, izmir’in spor giyinmeyi adeta yaşamın parçası sayan bir kent olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!