Ekonomi Hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Hattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2008 00:03

Meltem Mobilya’ya İspanya’dan ödül

İZMİR / HÜRRİYET

BEBEK ve genç mobilyasında 23 yıldır faaliyet gösteren Meltem Mobilya, İspanya’daki Trade Leaders Club ve Editorial Office tarafından düzenlenen organizasyonda "2008 Uluslararası En İyi Marka Yeni Milenyum Ödülü"nü kazandı. Ödülü Madrit’te düzenlenen törenle Liderler Kulübü Başkanı Arsenio Pardo Rodrigues’den alan firmanın Genel Müdürü Ali Fuat Gürle, çocuk sağlığını ön planda tutan kaliteli ürünleri ile Türkiye’nin en önemli markalarından biri olduklarını belirtti. Gürle, bu ödülle gururlandıklarını, kaliteye yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Mi’marin ile yeni bir kıyı yaşamı

MAHİR Vural & Ekin Vural (MEV İnşaat), Norm Cıvata ve Sungur İnşaat ortaklığıyla kurulan Suv Yapı, farklı mimari projelerine bir yenisini ekledi. Firma, Çeşme Alaçatı’da düzenlenen Jeans Paul Gaultier Defilesi’nde tanıtılan yeni proje "mi’marin" ile adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Ekin Vural, proje isminin, kişiye özel mimari olarak anlamlandırılan "senin tarzın senin mimarin"den doğduğunu belirtti.

Zeytinkent’e ihtisas OSB

Haldun AKYÜZ / AKHİSAR (DHA)

MANİSA İl Özel idaresi, Akhisar Belediyesi, Süleymanlı Belediyesi ve Akhisar Ticaret Sanayi Odası’nın kurucusu olduğu Akhisar Zeytin, Zeytinyağı ve Türevleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin ön protokolü imzalandı. Oluşan tüzel kişilikte Akhisar Belediyesi yüzde 93, Süleymanlı Belediyesi yüzde 5, Akhisar Ticaret Sanayi Odası yüzde 1, Manisa İl Özel İdaresi yüzde 1 pay aldı. Sekretarya hizmetlerinin ise Akhisar Belediyesi tarafından yerine getirileceği belirtildi. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, zeytini önce Türkiye, daha sonra dünyada marka haline getirmek istediklerini ifade ettti.

Agora’nın hedefi İzmir’in zirvesi

İZMİR (DHA)

İZMİR’in Balçova İlçesi’nde beş yıl önce hizmete giren Agora, geçen yıl başlatılan büyüme çalışmaları kapsamında 21 Ağustos 2008’den itibaren, Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezleri arasına girmeyi hedefliyor. Agora, marka sayısı olarak İzmir’in en büyüğü olmaya hazırlanıyor. Agora’da mağaza sayısı 85 den 178’e, mağaza alanı 13 bin 700 metrekareden 29 bin 400 metrekareye çıkıyor, 2 bin 100 araçlık kapalı otopark kapasitesi de kolaylık sunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!