Ekonomi Hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Hattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2011 22:32

Haberin Devamı

Duayenlerden öğüt alacaklarizmir, (DHA)

EGE hazırgiyim ve konfeksiyon sektörünün genç temsilcileri, duayenler Esat Sivri ve Şükrü Ünlütürk ile sohbet toplantısında bir araya gelerek, yılların deneyimini ilk ağızdan dinleme şansı bulacak. Toplantı, 25 Ocak’ta EİB salonunda gerçekleştirilecek. EİB’deki en genç başkanlardan olan EHKİB Başkanı Emre Kızılgüneşler, genç bir yönetim kadrosu oluştururken, sektörün duayenlerinin deneyimlerinden faydalanmayı amaçladıklarını vurguladı. Bu yüzden söz konusu sohbet toplantısını organize ettiklerini kaydeden Kızılgüneşler, “Amacımız onların engin deneyimlerinin yolumuza ışık tutmasını sağlamak. Diğer yandan o süreç içinde yaptıkları hataları bize anlatmaları da o hataların tekrarlanmasının önüne geçecektir. Büyüklerimizin anlattıkları, bizlerin hangi noktalara yoğunlaşmamız, hangi konulara dikkat etmemiz gerektiğini de gösterecektir” dedi.

Haberin Devamı

çin ayakkabısına ‘dur’ diyeceklerYüksel BALCI, (DHA)AYDA 60 bin çift ayakkabı üreterek Ege Bölgesi’nde isim yapan Ödemişli ayakkabıcılar, sanayi sitelerine kavuştu. 13 yıl önce kurulan Ödemiş Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesi’nde 62 işyeri tamamlandı. Yeni işyerlerine taşınmaya hazırlanan esnaf, öncelikli olarak çin mallarına “dur” demeye hazırlanıyor.Ödemiş Ayakkabıcılar ve Deri İşleri İle Uğraşanlar Odası Başkanı Mustafa Ali Köksoy, “Sektörümüzün en büyük sıkıntısı ucuz ve kalitesiz çin mallarının yarattığı haksız rekabet. çin’den gelen imitasyon ayakkabıları ucuzluğuna kapılıp alanlar ciddi sağlık sorunları yaşıyor. Yeni işyerlerimizde ayda 60 bin olan üretimi iki katına çıkaracağız ve çin mallarına dur diyeceğiz. Buna inanıyoruz” dedi.

M.A.C Kozmetik izmir’e de geldiEray ARPAŞİN, (DHA)

DÜNYACA ünlü kozmetik firmalarından M.A.C’in izmir mağazası Alsancak’ta açıldı. İki gün boyunca makyaj hakkında Workshop’lar düzenlenen açılışta, 2011 yılının ilk koleksiyonları da tanıtıldı. Zengin ürün seçeneklerinin olduğunu söyleyen M.A.C. yetkilileri, İzmirli kadınların ilgisinden çok memnun olduklarını ve her hafta çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti.

Haberin Devamı

Otokent esnafının polise araç desteğiizmir, (DHA)

OTOKENT esnafı, aralarında topladıkları para ile Buca İlçe Emniyet Müdürlüğüne sıfır kilometre otomobil hediye etti. Aracın anahtarını Emniyet Müdürü Hüseyin Demirel’e törenle  teslim eden Otokent Başkanı Yılmaz Akın “Her zaman devletimizle iç içe çalışan bir kurum olduk. Bizim can ve mal güvenliğimizi koruyan polisimize de Otokent esnafı olarak böyle bir jestte bulunmak istedik” dedi. Akın ve yönetim kuruluna, yardım ve hizmetlerinden dolayı plaket verildi.

Kredide üst sınır 75 bin TLMANİSA, (DHA)

MANİSA Esnaf ve Sanatkarlar kredi Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Recep Çınar, kredi limitinin 50 bin TL’den 75 bin TL’ye yükseltildiğini açıkladı. 2010 yılı içinde il genelinde 20 bin esnaf ve sanatkara 200 milyon TL kredi dağıttıklarını söyleyen Çınar, 2011 hedeflerinin 250 milyon TL’lik kredi kullandırmak olduğunu söyledi. Çınar, “Ancak esnaf ve sanatkar kredileri geri ödemekte güçlük yaşıyor. Hükümetten esnaf ve sanatkarın kredi borçlarını yapılandırmasını istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!