Ekonomi Hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Hattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2011 22:30

Haberin Devamı

Yumurtada içimiz rahatBurcu TANER, (DHA)

ÖZELLİKLE Almanya’da tavuk yemlerine dioksin karıştığı iddialarının doğrulanması ile bu konuda tartışmalar artarken, Türkiye Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Başkanı Derya Pala, açıklamalarıyla rahatlattı. Türkiye’deki tavukçuluk sektörünün üretim kalitesi, modernizasyonu, kullandığı teknolojiler ve pazarlama yöntemleri açısından birçok AB ülkesinin önünde olduğunu vurgulayan Pala, “Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan kontroller çok sıklaştı ve nitelik olarak da gelişti. Kayıtdışı üretimle mücadele sonucu birçok işletmenin kayıt altına alınması bu denetimleri daha sağlıklı hale getirdi. Tüketiciler için kurulmuş ‘Alo Gıda’ hattı da önemli bir rol üstleniyor” dedi. Bu doğrultuda düzenli olarak tavuk yemlerinden de numune alındığını anlatan Pala, “Marketlerin de gıda güvenliği ile ilgili belge talepleri bulunuyor. Bunların toplamında bizim içimiz rahat” diye konuştu.

Haberin Devamı

Emlak sektörüne DenizBank destekDENİZBANK, emlak ofisi sahipleri ve gayrimenkul danışmanları için geliştirdiği yeni çözümleri anlatmak amacıyla, marka yüzü Beyazıt Öztürk ile izmir’e çıkarma yaptı. İzmirli emlakçılarla bir araya gelen yetkililer, bankanın mortgage konusunda yaptıklarını anlattı. DenizBank ve izmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) işbirliğinde düzenlenen gecede, ünlü şovmen Beyazıt Öztürk de sahne aldı. Swissotel’de DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş’in de katıldığı gecede, “Özel Emlakçı Paketi” ile birlikte “Kurtaran Hesap” ilgi gördü.

Lazzoni Mobilya % 60 indirimliKARŞIYAKA Yalı Caddesi’nde yer alan Lazzoni Mağazası’nın üst katında, depo satış kam-panyası başladı. Lazzoni Mobilya’nın en popüler tasarımlarının da yer aldığı outlet ürünlerinde yüzde 60’a varan indirim uygulanıyor. Outlet satışları, evlilik hazırlığındaki çiftler ve evini yenilemek isteyenler için fırsat sağlıyor. Karşıyaka Mağazası’nda outlet katının dışında, yeni marka Onni etiketi taşıyan ürünlerle, ünlü İtalyan markası Nicoletti Home’un ürünleri yeralıyor. Yurt içi ve yurt dışında yüksek bir satış grafiğine sahip olan Lazzoni, izmir’de Karşıyaka ve Karabağlar’da hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Soğutmacılar başkan seçtiizmir, (DHA)

EGE Soğutma Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (ESSİAD) yeni başkanı Ege Bölgesi Sanayi Odası sayman üyesi Hüseyin Vatansever oldu. Erdal Tekan’dan sonra başkanlık koltuğuna oturan Vatanse-ver, iki yıl görev yapacak. İZKA tarafından da “geleceğin sektörü” olarak belirlenerek kümelenme çalışmaları gerçekleştiren soğutma ve klima sektörünü temsil eden ESSİAD’ın 20. yılını kutladığını hatırlatan Vatansever başkanlığındaki yönetim Akın Kayacan, Hakan Semerci, Gürkan Akçay, Ömür Düztaş, Mustafa Tavaslı, Levent Öza’dan oluştu.

Kipa ithal et reyonunu ayırdıizmir, (DHA)YÜKSEK fiyat sorununa çözüm amacıyla ithal edilen et ürünleri, kasaplardan sonra hipermarketlerde yerini aldı. Yerli ürüne oranla yüzde 30 daha ucuza satışa sunulan ithal etler, Kipa’da kilogramı 17.90 ile 23.90 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. ithal etin Namet firmasından tedarik edildiğini ve sıkı denetlendiğini belirten Tesco Kipa Ticari Direktörü Murat Sağlık, “Tüketicinin tercih hakkına saygımız gereği ithal ve yerli et ürünlerini farklı reyonlarda satışa sunuyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!