Ekonomi Hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Hattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2010 21:46

Haberin Devamı

İplik ithalatına kontrol uyarısıOsman Nuri BOYACI, (DHA)DÜNYA pamuk piyasasındaki fiyat artışları, tekstil sektörünün ithal iplikte sorun yaşamasına yol açtı. Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, bazı yabancı iplik firmalarının fiyat artışını bahane edip, tekstilcilerle yaptıkları anlaşmaları tek taraflı feshettiğini belirterek, “O nedenle tekstilci hammadde sıkıntısı çekiyor ve aldıkları siparişleri yerine getirirken zarara uğruyor. Bu şirketlerin Türkiye’de bir adresi ve mal varlığı olmadığından hukuki girişimlerden sonuç alınamıyor” dedi. Özer, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve ilgili kurumların bu konuya eğilmesini, söz konusu şirketleri tespit ederek iplik pazarlamalarına engel olmasını istedi.

Alaylı emlakçı dönemi bitiyorCavit AKGÜN, (DHA)Bakkalın, manavın, emeklinin bir masa ve bir telefonla emlak piyasasına girmesi tarihe karışıyor. Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu İkinci Başkanı Ziya Ercan, Avrupa Birliği (AB) kriterleri kapsamında 2011 Ocak ayından itibaren yüksekokul mezunu olmayanların emlakçılık yapamayacağını belirterek, “Meslek artık profesyonel şekilde yapılacak” diye konuştu. Aynı zamanda Muğla Emlak Müşavirleri Odası Başkanı olan Ercan, vatandaşlardan gelen yoğun talepler nedeniyle 120 saat sürecek emlak danışmanlık kursu açacaklarını belirterek, emlakçı olmak isteyenlerin elini çabuk tutması gerektiğini söyledi. Ziya Ercan, “Ancak yüksekokul zorunluluğu, mesleğin geleceği ve kalitesi açısından çok yararlı olacak” dedi.

Haberin Devamı

Ege NKM’den tek porsiyonluk balTARIM ve Köyişleri Bakanlığı Kırsal Kalkınma Projesi’ni kazanan Ege Bal, yeni yatırımıyla 20 ve 40 gramlık ambalajlarla bal piyasasında yenilik yaptı. Ege NKM Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Kalpaklıoğlu, yatırımın üretici ve tüketiciye çok  büyük fayda sağlayacağını belirtti. Daha fazla üretimKalpakloğlu, “Yeni ürünümüz tamamen hijyenik koşullarda el değmeden ambalajlanıyor ve 2 yıla varan raf ömrü ile kristalize olmuyor” dedi. Yeni yatırımın, tüketici kadar arıcılara da yaradığına dikkat çeken Kalpaklıoğlu, “Daha fazla bal alarak daha fazla üreteceğiz. Katma değeri yüksek ürünlerimizi, Türkiye ve yurtdışına daha yoğun satacağız” dedi.

Haberin Devamı

Tergan Deri ile özgür adımlarTERGAN Deri, sezon ayakkabı ve çanta koleksiyonuyla iddialı “merhaba” dedi. Sonbahar / kış koleksiyonunda form ve renk özgürlüğü alabildiğine kullanılırken, sezonun trend ve renklerinin zenginleşerek koleksiyona yansıdığı görülüyor. Nubuk ve süetin yanısıra, su yılanı, piton ve leopar gibi egzotik derilerle bezenerek platform ve yüksek topuklar sıra dışı ve feminen çizgisiyle göz dolduruyor. Poliüretan trendinin kullanıldığı çizme grubu da diz ve diz üstü boylarıyla farklı alternatifler sunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!