Ekonomi Hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Hattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2010 22:46

Haberin Devamı

Patlıcan oyma yeni sektörPAMUK, incir, zeytin ve mısır üretimi ile bilinen Aydın’da yeni bir sektör olarak patlıcan oymacılığı gelişmeye başladı. Özellikle Nazilli ilçesinde kuru patlıcan ticaretiyle uğraşanların sayısının çok az olmasına rağmen, yaklaşık 15 bin kişi patlıcan oymacılığı ile kurutmacılığından geçimlerini sağlıyor. İşlenen patlıcanlar iplere dizilerek kurutulduktan sonra Almanya, Danimarka, Libya, Avusturya başta olmak üzere Arap ve Ortadoğu ülkelerine ihraç ediliyor. Kaymakam Caner Yıldız 1500 tona yakın patlıcan işlendiğini belirterek, “Nazilli’de bu işi yapanlar birleşerek resmi bir dernek çatısı altında bir araya gelmeli. Bu yapılırsa, bu işle uğraşanlar daha fazla para kazanır” dedi.

Şifa şerbetiizmir sokaklarında sırtına yüklediği kazanda meyan kökü şerbeti satan Ferhan Uyar, bu otun mucizesine inananların yıllardır umudu oluyor. Meyan kökü şerbeti yapmayı Suriye’de küçük yaşta öğrendiğini belirten Uyar “Bu meslek dedemden babama, babamdan da bana kaldı. Meyan kökü dünyanın en şifalı bitkilerinden biri. Güney illerimizde de kullanımı yaygın. izmir’de bu işi tek yapan benim. Günde 200 kilo satıyorum, siparişlere yetişemiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Scanıa ve Krone taşımada rakipsizEGE Bölgesi’nin önde gelen taşımacılık firmalarından Muratçay Lojistik, 28 adetlik yeni alımında tercihini Scania ve Krone’den yana kullandı. Doğuş Otomotiv-Scania ve Krone yetkili satıcısı ankara Ağır Vasıta’nın izmir tesislerinde düzenlenen törenle, araçlar teslim edildi. Muratçay Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Çayır, filolarına ocak ayında kattıkları Scania aracın katkısını gördükten sonra, yeni yatırımı da Scania ve Krone markaları ile yapmaya karar verdiklerini söyledi. Scania Satış Müdürü Harun Göktaş da “İşbirliğimizin devam edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Gözlüklü inek Möözlük’e ilgiDÜNYANIN en önemli halka açık sanat etkinliklerinden olan Cow Parade İnek Heykelleri Açıkhava Sergisi’nde, Mert Optik’in özel tasarımlı gözlüklü ineği büyük ilgi gördü. “Möözlük” adı verilen inek özellikle çocukların sevgilisi olurken, her yaştan İzmirli fotoğraf çektiriyor. Yönetim Kurulu Üyesi Mert Pala, 59’uncusu bu yıl izmir’de gerçekleştirilen Cow Parade projesine destek vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. izmir’in farklı mekanlarında beş ay boyunca sergilenecek inek heykelleri, Kasım ayında kimsesiz çocuklar yararına düzenlenecek açık artırma ile satışa sunulacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!