Ekonomi Hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Hattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2010 21:20

Haberin Devamı

Hollanda tarımda işbirliği istiyor? Burcu TANER / izmir, (DHA)HOLLANDA’nın Türkiye Büyükelçisi Jan-Paul Dirkse ve izmir Fahri Konsolosu Karel Dutilh ile Hollanda Tarım Bakanlığı yetkilileri, başlattıkları “Sera Culture” adlı proje kapsamında Türkiye ile işbirliği yapmak istediklerini söyledi. izmir Ticaret Odası’nı ziyaret ederek projeyi anlatan Tarım Bakanlığı üst düzey yetkilisi Marcel Vernooy, ülkesinin seracılık, tohumculuk ve enerji gibi alanlarda uzman olduğunu hatırlatarak, iki ülke girişimcileri arasında köprü oluşturmak istediklerini ve projeyi izmir’den başlattıklarını açıkladı. izmir’den başlaması önemliVernooy, izmir’de çok güzel bir yatırım ortamı olduğunu vurgulayarak, “Sürdürülebilir ve güvenli gıda üretimi yapmak istiyoruz. Burada yenilikçi bir merkezin oluşturulması tarım sektörüne de fayda sağlar. Bu bölgede bahçecilik konusunda gelişimler sağlamak için analizler yapıyoruz. Aynı zamanda Türk ortaklarımıza teknoloji alanında da destek vermek istiyoruz” diye konuştu. İTO Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi de, “Bu projenin izmir’den başlaması da çok önemli” dedi.

Traktör pazarında Kısmet 55

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin düşük yakıt tüketimi sağlayan yerli tasarım traktörlerinin üreticisi Erkunt, Denizli, Aydın, Bergama, Manisa ve Kütahya’da düzenlediği tarla gösterileriyle Ege çiftçisiyle buluştu. Teknolojisi sürekli geliştirilen Servet 80 ve yeni üretilen Kısmet 55, Egeli çiftçilerden tam not aldı. Genel Müdür Zeynep Erkunt Armağan, “Erkunt, gücü, performansı ve yakıt ekonomisiyle iddialı bir traktör. Egeli çiftçi, ailemize yeni katılan düşük beygir gücündeki ilk traktörümüz Kısmet 55’i de deneme imkanı buldu. Kısmat 55, dönümü 0.89 litre mazotla sürerek kendi segmentinde rakipsiz olduğunu kanıtladı” dedi.

Ekmekiçi’nin yeni şubesi

? Eray ARPAŞİN/ izmir (DHA)

izmir’de işadamı Veysi Öncel tarafından Alsancak kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde kurulan Ekmekiçi Restoran, Çiğli Kipa, Balçova Agora, Park Bornova, Mavişehir Egepark şubelerinin ardından Balçova Kipa Alışveriş Merkezi’nde hizmete girdi. CMG Gıda Limited Şirketi’nin ortakları Muhammet Görgülü, Cenk Ermiya ve Gökhan Aktoprak’ın ortaklığı ile açılan restoran, büyük ilgi gördü. Geleneksel lezzetleri fastfood kültürüyle birleştirerek sunmayı amaçlayan Ekmekiçi, döner, kokoreç, lahmacun ve sandviç çeşitleri ile hizmet veriyor.

Komşular el ele verdi

Haberin Devamı

EGE İş Kadınları Derneği’nin (EGİKAD) 20 üyesi, Milletvekili Elsa Papadimitriou’nun davetlisi olarak yunanistan’ın başkenti Atina’ya gitti. Yönetim Kurulu Başkanı Işın Yılmaz’ın öncülüğündeki heyet, Yunan işkadınları ve üst düzey kadın bürokratlarla temaslarda bulundu. Yılmaz, “Yunan işkadınları ile ekonomik ve sosyal konularda kadın duyarlılığını da yansıtacak projelere imza atmayı planlıyoruz” diyerek, işbirliği konusunda her iki tarafın da istekli olduğunu belirtti.

Kayıtdışı çalışan terzilerle mücadeleizmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası’nın genel kurulunda Mevlüt Turun, rakibi Kamuran Keptiğ’i geride bırakarak başkanlık koltuğunu korudu. chp izmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ile Esnaf Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’nun da katıldığı gergin genel kurulda, sektörün sıkıntıları da dile getirildi. Güven tazelediKullanılan 380 oyun 299’unu alarak güven tazeleşen Turun, yeni dönemde önceliklerinin kayıtdışı çalışanları engellemek olacağını söyledi. Turun, “Ayrıca üyelerimizin en fazla mağdur olduğu gecikmiş vergi ve sigorta prim borçları konusunda girişimlerde bulunarak, kesimimize ödeme kolaylığı tanınması için çaba sarf edeceğiz. Meslek eğitimi çalışmalarımızı da artırarak sürdüreceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!