Ekolojik Fuar İzmir’e yakışır

Güncelleme Tarihi:

Ekolojik Fuar İzmir’e yakışır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2010 00:00

Çoğunluğu uluslararası olmak üzere yılda 22 fuara evsahipliği yapan İzmir, bu yıl bir halka daha ekledi. Ekolojik Ürünler Fuarı, Mayıs ayında kapılarını açacak.

Haberin Devamı

AYDA yaklaşık iki fuara evsahipliği yapan İzmir, bir fuar daha kazandı. Türkiye’nin “organik üretim başkenti” olarak kabul edilen İzmir, organik gübreler fuarının da gerçekleştiği kent olacak. İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, 6-9 Mayıs’taki fuara organik gıdanın yanısıra organik tekstil, organik temizlik, organik kozmetik, organik mobilya, organik dekorasyon, organik oyuncak ve kırtasiye ürünleri gibi farklı sektörlerde sertifikalı üretim yapan firmalar, sertifikasyon kuruluşları, sektörel yayın ve derneklerin katılacağını açıklandı.

Ticari hacmi yüksek


İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, ticari hacmi yüksek ve insan sağlığı için önemli bir fuarı İzmir’e kazandırmanın mutluluğu yaşadıklarını söyledi, “Fuar ile organik ürünlerin Doğu Avrupa, Asya, Ortadoğu ve Afrika’daki temsilcilerini Türkiye’ye davet ediyoruz” dedi. Fuarda İZFAŞ’ın partnerlerinden ETO Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği’nin Başkanı Atila Ertem, sektörde İzmir’in öneminin altını çizdi.

ÖNCÜLÜK EGE’DE

Haberin Devamı

İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, ETO Derneği Başkanı Atila Ertem ve ASDF Fuarcılık Başkanı Tufan Atalayman açıklamalar yaptı. Ertem, “Organik sektöründe İzmir bölge olarak öne çıkıyor. Her yıl yüzde 20 oranında büyüyen bir pazar olan organik sektöründe Türkiye’nin birincil hedefi 2010 yılında 1 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmak. Ege Bölgesi, Türkiye organik üretiminin yaklaşık yüzde 50’sini karşılıyor. Organik üretimle uğraşan çiftçilerin yüzde 34’ü Ege’de. 120 çeşit üretimle Türkiye rekoru yine İzmir’in elinde” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!