Ekmek poşetleri mahkemelik etti

Güncelleme Tarihi:

Ekmek poşetleri mahkemelik etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

BODRUM Belediyesi'ne ait Bodrum Gıda Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş.'nin Ortakent’teki fırında üretilen ekmekleri paketlemek için alınan 10 milyon poşetin yarısı elde kaldı. Şirketi zarara uğrattığı iddiasıyla eski müdür hakkında dava açıldı.

ESKİ Genel Müdür Suat Akay, İstanbul'daki Korozo Ambalaj’la 1998 başında imzaladığı sözleşmeyle, aylık 750 bin adet olmak üzere 10 milyon ekmek poşeti için anlaştı. Sözleşmenin feshi veya malın alınmaması durumunda şirkete 45 bin mark tazminat ödemeyi kabul etti.

18 Nisan seçiminde belediye başkanı değişince, Haziran 1999'-da Muzaffer Tanrıkulu şirketin müdürü oldu. Tanrıkulu, aylık kapasite 250 bin iken, 750 bin ekmek üretiliyormuş gibi gösterilerek poşet sözleşmesi yapıldığını öne sürdü. ‘‘Poşetler elimizde kaldı. En az 30 milyar zarar var'' dedi.

Tanrıkulu, Şirketi zarar uğratmaktan eski Genel Müdür Suat Akay hakkında dava açıldığını bildirdi. Suat Akay ise ‘‘Belediye maliyeti düşürüp rekabet edebilmek için diğer fırınlar gibi ekmekleri poşetlemekten vazgeçti. Üretimi de düşürdü. Sözleşme normaldir'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!