Eğitimde 4 altın proje

Güncelleme Tarihi:

Eğitimde 4 altın proje
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2009 23:09

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitimde yeni sezona engelli öğrencileri kucaklayacak, onların toplumla bütünleşmelerini sağlayacak 4 farklı proje ile giriyor.

Haberin Devamı

izmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2009/2010 öğretim yılına 4 farklı proje ile giriyor. “Okulumuzda çiçekler açtı”, “Engelsiz bir yaşam için ben de varım”, “Otizmi tanıyalım tanıtalım” ve “Montessori Çocuk Yaşam Evi” adlı projelerin okulların açılmasıyla hayat bulacağını belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halis Köse, “Yeni ders yılı engelliler için seferberlik ilan ettiğimiz yıl” dedi. Özel Eğitim, Rehberlik, Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Bölümü’nden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halis Köse, projeler hakkında bilgi verdi. “Okulumuzda çiçekler açtı” projesiyle engelli bireylere bakış açısında, bireysel ve toplumsal farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirten Köse, engelli çocukların toplumla bütünleşme sürecinin okulla başlayıp mümkün olabileceğini söyledi. Okulumuz çiçek açacakKöse bu proje kapsamında izmir merkezdeki okullarda engelli rampası, engelli tuvaleti, engelli asansörü, sınıf yerinin engel durumuna göre düzenlenmesi, özel eğitim sınıfı, destek eğitim odası açılması gibi fiziksel iyileştirmeler yapılacağını kaydedip, “Bu projeyle öğrencilerin engelli arkadaşlarını bir çiçek gibi görüp sahiplenmesini istiyoruz” diye konuştu. Köse, “Okulumuzda çiçekler açtı” projesiyle eş zamanlı yürütülecek “Engelsiz bir yaşam için ben de varım” projesi kapsamında 10-16 Mayıs 2010 tarihleri arasında Uluslararası Özel Eğitim Festivali düzenleyeceklerini söyledi. Köse bu projenin amacının, “Engellilerin toplumla bütünleşmesinde evrensel özelliklere sahip olduğunu vurgulamak, farklı kültür ve toplumdaki engellilerin bir araya gelmesini sağlamak” olduğunu belirtti.

Otizmi tanıyalım

Haberin Devamı

Sorumlu olduğu bölümde “Otizm Çalışma Grubu” kurduklarını belirten Köse, bu grubun başlattığı “Otizmi Tanıyalım Tanıtalım” projesinde otistik çocukların eğitimlerini daha sağlıklı ababilmeleri, sosyal becerilerinin arttırılması, otizmin toplumun her kesimine tanıtılıp, farkındalık yaratılması için çalışmalar yapılacağını ifade etti. Köse, “Bu amaçlar doğrultusunda hedeflerimizden biri üstün yetenekli otizmli çocukların güzel sanatlar fakültesi ya da sanat merkezlerine yönlendirilmesini sağlamak” dedi.

Çocuk yaşamevi

Haberin Devamı

Köse, “Montessori Çocuk Yaşamevi” projesinin amacının da 0-6 yaş işitme engelli çocuğa, bağımsız olmayı sağlayacak her şeyi bulabileceği, gelişiminin destekleyen en uygun çevreyi hazırlamak, dil gelişimini en uygun seviyeye getirmek olduğunu söyledi. Köse, milli eğitim bakanlığı bünyesinde Montessori yönetimi uygulayan eğitim kurumu bulunmadığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!