Ege'nin iki yakası biraraya geldi

Güncelleme Tarihi:

Egenin iki yakası biraraya geldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2015 12:12

BODRUM Dans Kulübü tarafından 6'ıncısı düzenlenen 'Türk-Yunan Dostluk ve Kültür Buluşması'nın Bodrum ayağı Delfi Arena Otel'de gerçekleştirildi. Gecede Türk ve Yunan sanatçılar, şarkılar söyledi, birlikte halay çekildi, sirtaki ve çökertme oynanıp, dostluk mesajları verildi.

Haberin Devamı

Yunanistan'ın İstanköy Adası'nda müzik grupları ile yaklaşık 80 kişinin katıldığı gecede, Kos Müslüman Kardeşlik Derneği ve Bodrum Giritliler Derneği üyeleri katıldı. Bodrumlu Reha Ergene ve ekibinin yerel müzikleri eşliğinde önce Çökertme, Harmandalı ve Ege Bölgesi'nin yöresel danslarından örnekler sunuldu, türküler söylendi. Ardından İstanköylü müzisyen grubu Yunanca ve Türkçe şarkılar seslendirdi. Ege'nin iki yakasından etkinliğe katılanlar birlikte halay çekip, barış ve dostluk mesajları verdi. Konuklara Zehra Denizarslanı'nın yaptığı Girit yemekleri ikram edildi.

Egenin iki yakası biraraya geldi


BİR SONRAKİ GÖRÜŞME İSTANKÖY'DE MAYIS AYINDA
Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci, gecede yaptığı konuşmada Türk-Yunan Dostluk ve Kültür Buluşması'nın 6'ıncısını gerçekleştirdiklerini hatırlatıp, "İlk başladığımız yıllarda bu organizasyonu sadece Kos Adası'nda düzenlerken, son üç yıldır artık Bodrum ve Kos olmak üzere her iki ülkede birden düzenliyoruz. Bu hafta Bodrum'da gerçekleştirdiğimiz etkinliğin ardından 23-24 Mayıs'ta Kos Adası'nda aynı etkinliğin Kos ayağını düzenleyeceğiz. Kos Adası'nda bin kişilik Fantasia Tavernası'nı ve Oscar Oteli'ni etkinlik için anlaşmalarını geçtiğimiz hafta tamamladık. Geçen yıl Bodrum'dan 329 kişinin katıldığı etkinliğe bu yıl 400'den fazla kişinin katılımını bekliyoruz" dedi.
Türk-Yunan Dostluk ve Kültür Buluşması'nı, her iki ülkenin benzer veya ortak müziklerini, yöresel kıyafetlerini, yemeklerini ve oyunlarını sergilemek, kültürlerini birbirlerine öğretmek için düzenlediklerini de vurgulayan Özvezneci, "Bodrum'da ogranize ettiğimiz sirtaki ve Kos'taki zeybek derslerine katılan dansçıları her yıl bu etkinlikle bir araya getiriyoruz. Bu etkinlikler iki ülke halkının birbirine daha çok kaynaşmasına ciddi anlamda katkıda bulunuyor" diye konuştu.
Egenin iki yakası biraraya geldi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!