Ege'nin çevreci şirketi Viking

Güncelleme Tarihi:

Egenin çevreci şirketi Viking
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 10:17

Çevreye ve geri dönüşüme en duyarlı Egeli işletmelerin başında gelen Viking Temizlik ve Kozmetik A.Ş., Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı ÇEVKO’ nun çalışmalarını yakından takip ediyor.

Haberin Devamı

Türkiye ve dünyanın önde gelen şirketlerinin yarıştığı “ÇEVKO 2015 Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri” ‘nde Viking Temizlik 2 kategoride birden ödüle layık görülmüştü. ÇEVKO’ nun tüm kriterlerini gerçekleştiren firmaların katılabildiği yarışmada Viking Temizlik, Atık Yönetim Sistemi ve Uygulamaları Kategorisinde Yeşil Nokta Teşvik Ödülü, Çevre Konulu Sosyal Sorumluluk Uygulamaları Kategorisinde ise Teşekkür Plaketi ile ödüllendirildi.

Pazarlama ve İletişim Grup Müdürü Gökçe Hatipoğlu sürdürülebilir çevre politikalarının Viking Temizlik için önemini şu şekilde özetledi ; “ çevrenin korunmasına katkısı bakımından çok önemli olan Yeşil Nokta’ nın Türkiye’ de kullanım hakkına sahip olan yaklaşık 1.000 firmanın içindeyiz. Çevko’nun 2014 yılından beri düzenlediği Yeşil Nokta Sanayi Ödüllerinde üst üste 2 yıl ödül almış bulunmaktayız. Sürekli iyileştirme kavramı içerisinde mevcut faaliyetlerimizi yürütürken, hammadde, doğal kaynak, enerji tasarrufu ve atık geri kazanımı ile ilgili teknolojileri takip etmekte ve uygulamaya yönelik olarak değerlendirmekteyiz. Doğal kaynaklarımızın kıymetinin, sonraki kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmanın sorumluluğunun bilincindeyiz. Tüm bu süreçlerde yaptığımız çalışmaların yanı sıra ağaçlandırma projelerimiz ile bu ödüllere hak kazanmak çok sevindirici. Ürettiğimiz tüm ürünlerin etiketlerinde yeşil nokta sembolünü kullanarak tüketicileri bilinçlendirme çalışmalarımız devam edecektir. Ayrıca yoğun ArGe çalışmalarımız sonucunda çevreye duyarlı ürünlerimizi tüketicilerle buluşturacağımızın müjdesini vermek isteriz.“

Haberin Devamı

Yeşil Nokta Sistemi Hakkında
Çoğunluğu AB üyesi 31 ülkede geçerli olan ve 170 binden fazla kuruluş tarafından ambalajlar üzerinde kullanılan Yeşil Nokta sistemi, 300 milyon tüketiciyi kapsıyor. Yeşil Nokta markalı ambalaj miktarı ise yıllık 460 milyar adede ulaşmış durumda.
Bir ambalajın üzerinde yer alan “Yeşil Nokta” işareti, o ambalajlı ürünü piyasaya süren ekonomik işletmenin ambalaj atıklarının geri kazanımı ile ilgili yasal yükümlülüklerini yeri getirdiği anlamına geliyor. ÇEVKO Vakfı, 2003 yılında Packaging Recovery Organization Europe ile yaptığı sözleşme ile uluslararası “Yeşil Nokta” markasının Türkiye’deki kullanım hakkını elde etmiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!