Egeli şampiyonlar ilçelerden çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Egeli şampiyonlar ilçelerden çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2008 00:00

Ege Bölgesi il ve ilçelerinde 2007 yılı gelirleri üzerinden en çok vergi ödeyecek mükellefler birer birer ilan edilirken, il şampiyonlarının ilçelerden çıkması dikkati çekiyor.

Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, bu yılki rekortnenin Nazilli İlçcesi’nden çıktığını açıkladı. Genelde yüzde 6 tahakkuk artışı görülen Aydın’da gelir vergisi birincisi 839 bin YTL ile Uğur Soğutma’nın sahiplerinden Muhammet Celali Takmaklı oldu.

REKORTMENLER AYNI: Manisa’da en yüksek gelir vergisi ödeyenler Turgutlu İlçesi’nden faaliyet gösteriyor. Boya fabrikaları sahibi Eyüp, Mustafa ve Mehmet Altan kardeşler ilk üç sırayı alırken, birinci Eyüp Altan’ın 841 bin 670 YTL gelir vergisi ödeyeceği bildirildi. Vergi Dairesi Başkanı Ali İhsan Tunçağıl, Altan kardeşlerin geçen yıl da şampiyon olduğunu hatırlattı. Balıkesir’de de en yüksek vergiyi Burhaniye İlçesi’nden eski belediye başkanı, müteahhit Necdet Uysal ödedi. 858 bin 259 YTL gelir beyan eden Burhaniyeli müteahhit 336 bin 578 YTL vergi ödeyecek. Sanayi Odası Başkanı Rona Yırcalı’nın ise 597 bin 282 YTL beyan ve 204 bin YTL’lik tahakkukla dördüncü sırada yer aldığı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!