Ege'den 13 can...

Güncelleme Tarihi:

Egeden 13 can...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2015 18:48

Türkiye tarihinin en büyük terör saldırısının şokuyla sarsılırken, ölenlerin kimliklerinin birer birer netleşmesiyle Ege’yi saran ateş daha da büyüdü. İlk belirlemelere göre, katliamdan farksız olayda, İzmir ve Manisa’dan 4’er, Aydın ve Denizli’den 2’şer, Çanakkale’den de 1 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

 

Ankara’daki Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne İzmir’den gidenler arasında yer alan Tarım Orkam Sen Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Mak, HDP Karşıyaka Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Deniz, Pir Sultan Abdal Derneği Üyesi Hacı Kıvrak ve Halkevleri Üyesi Berna Koç, iki canlı bombanın gerçekleştirdiği sanılan eylemde can verdi.

Tek dilekleri barış olan Mersin Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu öğrencisi Didimli Elif Kanlıoğlu ile Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi 19 yaşındaki Canberk Bakış da doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Ağır yaralanan 25 yaşındaki Duygu Hardal’ın ise tedavisi Ankara’da devam ediyor.

Manisa’nın Saruhanlı ilçesi üç kayıp birden yaşadı. Azimli’den Emin Aydemir ve Resul Yanar ile Mütevelli’den Nizamettin Bağışçılar tarihi Ankara Tren Garı’nı kana bulayan korkunç saldırıda hayata veda ederken, Celal Bayar Üniversitesi’nde eğitim gören Yunus Derici de aynı hüzünlü sonu yaşadı.

Haberin Devamı

Aslen Karslı olan, Çanakkale’de inşaat dekorasyon işiyle uğraşan EMEP İl Başkanı 42 yaşındaki Ercan Adsız ile Denizli’- den, Uşak Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Gökhan Akman ve EMEP Genel Yönetim Kurulu Üyesi Korkmaz Tedik de ne yazık ki kalleş saldırının diğer kurbanlarından oldu.


İZMİR
Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde toplanan farklı sivil toplum örgütü ve siyasi partilere mensup yaklaşık 5 bin kişi Basmane Meydanı’na yürümek istedi, polis izin vermedi. Bunun üzerine yapılan karşılıklı görüşme sonrası Gündoğdu’ya yürünmesine karar verildi. Ancak, gruptakiler daha sonra 1. Kordon’dan Cumhuriyet Meydanı’na yürümek istedi. Polis yine izin vermedi. Kısa süreli gerginlik yaşandı. Gruptan polise taş atıldığı görüldü. Araya girenler gerginliği önledi.

MUĞLA
Menteşe’de Sınırsızlık Meydanı’nda toplanan yaklaşık 500 kişi, “Ankara katliamını kınıyoruz”, “Ankara’nın taşına bak, gözlerimin yaşına bak”, “Bu meydan kanlı meydan” yazılı pankartlar açarak saldırıya tepki gösterdi. SES Şube Başkanı Fatma Yarış, “Barıştan yana taleplerini kardeşçe haykıranları katledenleri, ölümlerden nemalananları, bu konuda pervasızca sosyal medyada kin ve nefret söylemleriyle toplumu kışkırtanları kınıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

BODRUM
Gezi Dayanışması’nın çağrısıyla Belediye Meydanı’nda toplanan yaklaşık 200 kişi, katiamı oturma eylemi yapıp alkışlarla protesto etti. “Savaşa inat, barış hemen şimdi” yazılı pankart açan topluluk, “Korkmuyoruz, kaybedeceksiniz”, 2Katilleri tanıyoruz”, “Yetmedi mi?”, “Halkların barış ve özgürlük talebi katledilemez”, “Barış masası kurulsun” yazılı dövizler taşıyıp, “Bugün vicdanlarımız bombalandı. İçimiz gerçekten kan ağlıyor. Biz bunlara inat barışa ısrar edeceğiz. Gün gelecek devran dönecek, katiller halka hesap verecek” diye bağırdı.

AYDIN
HDP’li bir grup Sevgi Yolu’nda toplanarak Adnan Menderes Bulvarı’ndan Abide Meydanı ve Atatürk Kent Meydanı’na yürüdü. Kalabalık sık sık, “Susma, sustukça sıra sana gelecek” ve “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” sloganları attı.

UŞAK

Haberin Devamı

Eğitim-Sen’in düzenlediği protesto yürüyüşüne yaklaşık bin kişi katıldı. Belediyenin önünde toplanan grup, “Döktüğünüz kanda boğulacaksınız” pankartı açarak Tiritoğlu Parkı’na kadar yürüdü. Eğitim-Sen Uşak Şubesi Sekreteri İsyan Can Meriç, “Barış talebinden rahatsız olan malum güçler yine harekete geçmiş, on binlerce insanın içinde bomba patlatarak kandan beslendiklerini bir kez daha göstermişlerdir” dedi.

ÇANAKKALE

iskele Meydanı’nda bir araya gelen 300 kişilik grup, saygı duruşunun ardından AK Parti binasına siyah çelenk bırakmak için yürüyüşe geçti. Polisler, 100 metre kala göstericilerin önünü kesti. Eylemcilerle ekipler arasında kısa süreli sözlü tartışma yaşandı. Topluluk bunun üzerine İskele Meydanı’ndaki döner kavşakta oturma eylemi yapıp, feribot iskelesinden Demircioğlu Caddesi’ne gidiş güzergahını trafiğe kapattı.

DATÇA

Haberin Devamı

Berkin Elvan Anıtı’nın önünde toplanan CHP, HDP, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı, Pir Sultan Abdal Derneği ve Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, “Ankara’da katliam var: İnadına barış” yazılı pankart açıp, bir süre oturma eylemi yaptı, “Bu ülkeyi bunların kanlı ellerine bırakmayacağız” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!