Ege'de yaşam durdu on binler yürüyor

Güncelleme Tarihi:

Egede yaşam durdu on binler yürüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2013 00:00

Gezi Parkı olayları tüm Ege'de yankı uyandırmaya devam ediyor.

Haberin Devamı


İzmir'de grev seli

Turaç TOP / İZMİR, (DHA)

İstanbul Taksim Gezi Parkı'na polisin müdahalesinin ardından iş bırakma eylemine karar veren sendika ve birliklerin üyeleri İzmir'de yürüyüş yaptı, Konak Meydanı'na çıktı. Basmane Meydanı'nda toplanan yaklaşık 10 bin kişi, Konak Meydanı'na yürüyüp hükümete tepkilerini dile getirdi. Grevdeki işçilerden bazıları, Hükümet Konağı önünde önlem alan Çevik Kuvvet polislerine yönelik herhangi bir saldırıyı önlemek için elele tutuşarak insan zinciri oluşturdu.

Egede yaşam durdu on binler yürüyor

KESK, DİSK, TMMOB, TTB ve TDHB'nin ortak kararı doğrultusunda iş bırakma eylemine destek veren yaklaşık 10 bin kişi, saat 13.00 sıralarında, Basmane Meydanı'nda toplanmaya başladı. “Hükümet istifa”, “Kahrolsun faşizm”, “Her yer Taksim, her yer direniş” “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganları atan grup, Konak Meydanı'na yürüyüşe geçti. Hava sıcaklığının 35 dereceye yaklaştığı kentte, kabalalık kortej, Konak Pier Köprüsü'nden Güzelyalı istikametine yola çıkarak trafiği kesti. Bir süre yolda ilerleyen kortej, Konak Üst geçit üzerinden Konak Meydanı'na giriş yaptı. Meydan'daki Saat Kulesi çevresini dolduran kalabalık, sloganları ve pankartlarıyla hükümete yönelik tepkilerini dile getirdi. Bu sırada Çevik Kuvvet de Hükümet Konağı önünde TOMA ile önlem aldı. Eylemci işçilerden bazıları da Hükümet Konağı önünde önlem alan Çevik Kuvvet polislerine yönelik herhangi bir saldırıyı önlemek için elele tutuşarak insan zinciri oluşturdu.

Haberin Devamı

Egede yaşam durdu on binler yürüyor

Görme engelli işçilerin de katıldığı eylemde açıklamayı yapan KESK İzmir Şubler Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Akyol, “Taksim Gezi Parkı'nın ranta kurban edilmesine karşı gelişen yurttaş duyarlılığını polis terörü ile bastırmaya kalkışan AKP iktidarı, Türkiye halkının vicdanının, hak ve adalet arayışının güçlü duvarına çarptı. Halkın direnişi kırılamadı, önüne konulan bütün barajları birer birer aştı. Gezi Parkı ve Taksim Meydanı, iktidarın polisi tarafından kimyasal gazlar ve sıvılarla işgal edildi.

Haberin Devamı

Egede yaşam durdu on binler yürüyor

Tüm insani değerler ayaklar altına alınarak gaza boğuldu. hırpalandı. Bu acımasız polis şiddeti, bizzat Başbakan tarafından miting meydanlarında verilen talimatlarla harekete geçirildi. Özgürlük ve onurun, hakkın ve adaletin direnişi büyüyor, tüm Türkiye'yi sarıyor, AKP iktidarını sarıyor. Akreplerin yanında jandarma TOMA'ları ve askeri birlikleri de görmeye başladık. AKP iktidarının despotik bir rejim oluşturma yönündeki bu saldırganlığının durdurulmasını bugünün en yakıcı demokratik görevi olduğu kanısındayız. Bu nedenle bugün Türkiye'nin her yerinde grevdeyiz. Talepler karşılanıncaya ve polis terörü sona erinceye kadar alanlarda olmaya devam edeceğiz” dedi. Müzikler eşliğinde bir süre eğlenen kalabalık, daha sonra oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

 

Haberin Devamı

Gezi grevi

İlker KILIÇASLAN/MANİSA, (DHA)

Egede yaşam durdu on binler yürüyor


İSTANBUL Taksim'deki Gezi Parkı'nın orantısız güç kullanılarak boşaltılmasını protesto etmek isteyen KESK, DİSK, TMMOB, BES, TTB ve TDB üyeleri Manisa'da bir günlük grev kararı alıp protesto yürüyüşü yaptı.
Sendikaların bir günlük grev kararı almaları üzerine KESK Manisa Şubeler Platformu'na bağlı sendika üyelerinden oluşan yaklaşık bin kişi Manisa Lisesi önünde toplandı. ‘Taksim'de düşene, dövüşene bin selam’, ‘Hükümet istifa’, ‘Fazişme karşı omuz omuza’, ‘Çapulcular burada hükümet nerede?’ sloganları atan grup Manolya Meydanı'na kadar yürüdü. Manisa Tabip Odası üyesi doktorlar yürüyüşe elleri kelepçeli olarak katıldı. Manisalılar evlerinin başkonuna, esnaf da işyerlerinin önüne çıkarak, gruba alkışlarla destek verdi.
Manolya Meydanı'nda grup adına açıklama yapan BES Manisa Şube Başkanı Ali Gök, “Gezi direnişçilerine destek olduğumuzu, şiddeti kınadığımız için buradayız. Ak Parti İktidarı'nı protesto ediyoruz. AK Parti İktidarı halkın bu onurlu tepkisine devlet terörüyle karşılık verme yolunu seçti. Ancak halkın direnişi kırılamadı. Direniş Türkiye'nin dört bir yanında devam edecek” dedi. Daha sonra 15 dakika oturma eylemi yapan grup olaysız dağıldı.
 

 

Haberin Devamı

Balıkesir'de emekçiler Gezi için meydanlarda

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

BALIKESİR'de, İstanbul Taksim Gezi Parkı'nda yaşananları protesto etmek için Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfedarasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) iş bırakma eylemi yaptı.

Egede yaşam durdu on binler yürüyor

Bugün saat 11.30 sıralarında, Belediye binası önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, insanca bir yaşam istediklerini belirterek Alihikmetpaşa Meydanı’na yürüdü. Polis, eylemcileri kaldırımdan yürütmek istedi. Kısa süreli tartışma sonrası eylemciler yolun bir şeridinden yürüdü. Bu arada trafiğin akması ilginç görüntüler oluşturdu. Eylemciler, “Susma haykır, direniş haktır”, “Her yer Taksim her yer direniş”, “Yılgınlık yok, direniş var”, “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları attı. Bir çift, “Kimyasal Tayyip istifa” yazılı pankart açtı. Üniversitelilerin de eyleme destek verdiği gözlendi. Meydanda, Taksim olaylarında yaşamını yitiren vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu.

Haberin Devamı

Egede yaşam durdu on binler yürüyor

Daha sonra basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Ekber Gün, “Bizler Türkiye halkının hak, adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin en köklü emek ve meslek örgütleri olarak, AKP iktidarının despotik bir rejim oluşturma yönündeki saldırganlığının durdurulmasını en önemli demokratik görev olarak görüyoruz. İktidarın polisi tarafından uygulanan şiddete derhal son verilmesini ve başta Taksim olmak üzere şehirlerin meydanlarında uygulanan polis ablukasının kaldırılmasını talep ediyoruz” dedi. Polisin önlemler aldığı eylem alkışlarla olaysız sona erdi.

 

 Doktorlardan gözaltı tepkisi

Cihan DURAK/DHA

İZMİR Ege Üniversitesi’nde, Genel Sağlık- İş Sendikası’na üye doktorlar, İstanbul Tarlabaşı’ndaki gönüllü revirinde çalışan doktorların gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Egede yaşam durdu on binler yürüyor

Ege Üniversitesi Poliklinikleri önünde toplanan Genel Sağlık- İş Sendikası’na bağlı yaklaşık 30 sağlık çalışanı, gönüllü revirinde çalışanların gözaltına alınmasını protesto etti. Topluluk ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Mustafa Kemal’in doktorlarıyız’, ‘Her yer Taksim her yer direniş’ ve ‘Hükümet istifa’ sloganları attı. Genel Sağlık- İş Sendikası Genel Başkanı Ali Gül okudu. Savaşlarda dahi doktorların dokunulmazlığı olduğunu söyleyen Gül, “Şiddet en sonunda sağlık çalışanlarına da geldi. Soruşturma ve gözaltıları reddediyoruz. Kriz idare edemeyen hükümet ülkeyi yönetemez duruma gelmiştir. Sağlık çalışanları ilk günden beri bu mücadelenin içindeydi. Biz Mustafa Kemal’in sağlıkçılarıyız. Bu yüzden hiç bir zaman geri durmayarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Sağlık çalışanlarından meslektaşlarına destek

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

Egede yaşam durdu on binler yürüyor

DENİZLİ Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi önünde toplanan doktorlar ve hemşireler, Taksim Gezi Parkı olaylarında yaralanan kişileri tedavi ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan meslektaşlarına, Hipokrat yemini ederek destek verdi.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın organize ettiği destek eylemine katılan doktor ve hemşireler “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganı attı. Doktor ve hemşireler adına açıklama yapan Prof. Dr. Göksel Kıter Taksim Gezi Parkı olaylarında polisin yaraladığı kişileri tedavi eden doktorların ve hemşirelerin gözaltına alınmasını kınadı. Sağlık çalışanlarının vicdanen ve hukuken görevlerini yaptıklarını belirten Prof. Dr. Kıter, “Orada biz de olabilirdik. Bizden yardım istendiğinde görevimizi yapardık. Yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Bizler kutsal mesleğimize Hipokrat yemini ederek başladık. Buradan yeminimizi ederek onlara destek verelim” dedi.
Açıklamanın ardından doktor ve heşireler birlikte Hipokrat yemini ederek gözaltına alınan doktor ve hemşirelere destek verdi. Bazı hasta ve yakınları da doktor ve hemşireleri alkışladı.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!