Ege'de Sergiler

Güncelleme Tarihi:

Egede Sergiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ressam polis

MANİSA Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis Hidayet Gültekin resim çalışmalarını, 10 Nisan Polis Günü çerçevesinde açtığı sergide beğeniye sundu. Belediye fuayesindeki ‘‘Doğa, Yaşam ve Canlılar'' sergisi açılışına Belediye Başkanı Adil Aygül, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da katıldı.

GÜLTEKİN'in 45 yağlıboya tablosu, 10-100 milyon lira arasında fiyatla satışa sunuldu. Gelirin bir kısmının şehit polis ailelerine kullanılacağı belirtildi. Gültekin, 15 yıldır resim yaptığını belirterek, ‘‘Daha önce iki kişisel sergi açtım, iki karma sergiye katıldım'' dedi.

Çeyiz sandığı açıldı

İZMİR Özel Türk Koleji'nde iköğretim öğrencilerinin ailelerine ait eski, tarihi eserler sergilenmeye başladı. Bale Salonu'nda açılan sergide Balkan Savaşı'nda Türkiye'ye göç edenlerin giysileri, Sakarya Savaşı'nda kullanılan kılıçlar, tüfekler, sehpa örtüleri, bakır eşyalar, bindallılar, gelinlikler yer aldı.

İZMİR Özel Türk İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı İsmail Takmak başkanlığında Sosyal Bilgiler Öğretmeni Necla Yamaner ve Hatice Okçu tarafından düzenlenen serginin açılışı Okul Kurucusu Bahattin Tatış yaptı.

120’nci gurur yılı

ÖZEL Saint Joseph Lisesi Koruma Derneği'nin geleneksel balosu 120'nci kuruluş yıldönümü nedeniyle geçmiş yıllardan daha coşkulu geçti. Büyük Efes Oteli Çatı'sında düzenlenen baloya Fransız Müdür Yann de Lansalut, Türk Müdürler, Mezunlar Derneği üyeleri, Orion Vakfı okullarından Özel Konak ve Piri Reis İlköğretim okullları müdür, yönetici, öğretmen ve veliler katıldı.

GELİRİN öğrenci bursları ve eğitime katkı amacıyla kullanılacağı gecede ressamlar Işık Söğütlü ve Figen Beğen'in birer tablosu da açık artırmayla satıldı.

Şaşkın Başkan

‘‘BİZDEN bir şey kaçmaz'' derken boşuna konuşmadığımızı herhalde anlamışsınızdır. Gelelim bugünkü hikayemize... Efendim, genç ve yakışıklı yönetim kurulu başkanımız yeni yeni adı duyulmaya başlayan bir mağazalar zincirini yönetiyor. Geçen hafta yedinci mağazası açıldı. Kırtasiyeyle başlayıp, giyime kadar uzandılar. Herhalde ismi tahmin ettiniz.

Gelelim, genç yöneticimizin başından geçen olaya. Herhalde bahar havası onu da çarptı. Mağazasındaki bir randevusuna aceleyle yetişmeye çalışırken, yöneticimizin başına neler geldi neler. Evde giyinmeye fırsat bulamayan genç patron, otomobilinde hazır tuttuğu takım elbisesini aldı ve giyinmek için aceleyle mağazaya girdi. Mağaza kapısından içeri adım atar atmaz alarmlar çalmaya başladı. Mağaza güvenlik görevlilerinin, kasiyerlerin ve müşterilerin bakışları aynı anda kapıya döndü. Bir an ne olduğunu anlamayan genç patron aynı anda takım elbisenin üzerinde unutulan alarmı farketti. Elbiseyi çıkarırken çalmayan alarmın içeri girerken çalmasına şaşıran kazazede, yanakları al al giyinmek için odasına koşarken mağaza görevlilerine de müşterilere açıklama yapmak düştü.

Meraklı Kalfalar buluştu

İZMİR Eczacı Kalfaları Derneği üyeleri, Roche İlaç Firması'nın Ege Palas Oteli'nde düzenlediği ‘‘Akne Tedavisinde Gelişmeler ve Eczacılıkta Kozmetik'' konulu toplantıda buluştu. Atatürk Devlet Hastanesi Cildiye Servisi'nde görev yapan Dr. Cengiz Bıçakçı'nın Akne hastalağı hakkında bilgi verdiği gecede, konuyu tartışan kalfalar ‘‘Artık Akne tedavisinde daha bilinçliyiz'' dedi.

Dokuz ödüllü sanatçı

GÖZ hekimi, sanatçı Süreyya Kafesçioğlu'nun heykel ve tablolarından oluşan kişisel sergisi ilgi gördü. Fransız Kültür Merkezi'ndeki açılış kokteyline katılan İzmir Milletvekili Işılay Saygın başta olmak üzere çok sayıda sanatsever ve sanatçı, ödüllü heykellerle yağlıboya tabloları beğeniyle izledi. 20 yıldır heykel ve resim çalışmalarını sürdüren sanatçı, dokuz ödülün sahibi. 19 yağlıboya tablosu, 12 heykel çalışmasının yer aldığı sergi 14 Nisan'a kadar gezilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!