Ege Üniversitesi'nde köpek katliamı

Güncelleme Tarihi:

Ege Üniversitesinde köpek katliamı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2015 01:00

İZMİR’de Ege Üniversitesi kampüsünde, gri renkli otomobille gelen bir kişinin zehirli kıyma verdiği köpeklerden 11’i öldü.

Haberin Devamı

Olayın duyulmasıyla hem üniversitedeki öğrenciler ile akademisyenler hem de hayvanseverler, suç duyurusunda bulundu. Köpekleri zehirlediği ileri sürülen L.S. ise, gittiği karakolda suçlamaları kabul etmedi. 11 köpeği kimin zehirlediğinin belirlenmesi için kamera kayıtlarına el konuldu incelemeye alındı.

Ege Üniversitesinde köpek katliamı

Ege Üniversitesi kampüsünde dün yaşanan olayda, köpeklerin ölmeye başlamaları üzerine üniversitedeki öğrencileri ile akademisyenler, harekete geçti. Büyükşehir belediyesi veteriner işlerinden yardım istedi.

Ege Üniversitesinde köpek katliamı

Haberin Devamı

Ekiplerin incelemesinde ise, 11’i ölen köpeklerin zehirli kıyma verilerek itlaf edildiği belirlendi. Bununu üzerine hem üniversitedeki öğrenciler, akademisyenler hem de hayvanseverler, suç duyurusunda bulundu.

Ege Üniversitesinde köpek katliamı

Okula gelen polis, görgü tanıklarının verdiği bilgiler doğrultusunda, gri renkli bir otomobille gelen kişinin köpeklere yemek verdiğini gördüklerini söyledi. Kısa süre sonra bu kişinin L.S. olduğu saptandı. Şikayet üzerine karakola götürülen L.S., suçlamaları kabul etmedi, ifadesi alındıktan sonra ise serbest bırakıldı. Polis, 11 köpeği kimin zehirlediğinin belirlenmesi için kamera kayıtlarına el koydu incelemeye aldı.

Ege Üniversitesinde köpek katliamı

BARO DA MÜDAHİL OLDU

Bu arada köpeklerin itlaf edilmesinden sonra İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu da harekete geçti. Komisyon Başkanı Burcu Karakoç, "Orada öğrenci ve personelden suç duyurusunda bulunanlar oldu.

Ege Üniversitesinde köpek katliamı

Haberin Devamı

Biz de baro olarak müdahil olacağız. Devamında davayı takip edeceğiz. Köpeklerin zehirlenmesi değil sadece oradaki konu, halk sağlığına karşı da suçlar işlendiğini düşünüyoruz. Bunun için de yine dava açılmasına çalışacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!