Ege Üniversitesi Makine Mühendisliği'nde kariyer günleri

Güncelleme Tarihi:

Ege Üniversitesi Makine Mühendisliğinde kariyer günleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2014 01:18

Makina Mühendisliği alanındaki yeni gelişmeler ve Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgilendirme amacıyla "Sanayide Makina Mühendisliği Çalışma Alanları" paneli yapıldı.

Haberin Devamı


Öğrencilerin, Akademisyenlerin ve Sanayi kuruluşlarının ortaklaşa organize ettiği panel 29 Mayıs 2014 tarihinde düzenlendi. Ege Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü' nde yapılan panele, özel sektör, öğrenciler ve akademisyenler son derece yoğun ilgi gösterdi.Figes Vestel, Efe Endüstri , BMC, Olgunçelik, Termodinamik ve CMS(Lodos Teknik) gibi sanayinin önde gelen firmaları ve Akademisyenler, sektördeki gelişmeler ve Ar-Ge faaliyetleri hakkında farklı sunumlar yaptı. Özel sektör temsilcisi firmalar ayrıca öğrencilerle iş, staj görüşmeleri yaptı ve bazı firmalar stand ile etkinliğe destek verdi.

Kendi Teknolojimizi Üretmeliyiz

Panelin açılış konuşmasını yapan Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Yıldız, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. gelişmiş ülke olmak istiyorsak, kendi teknolojimizi üretmemiz gerektiğini belirterek sözlerini noktaladı. Bölüm başkanı Yıldız’ın ardından söz alan öğrenci temsilcisi Ayşenur Kalender sözlerine Soma’da hayatını kaybeden kişilerin ailelerine başsağlığı dileyerek başladı.

Haberin Devamı

ARGE Şirketlerin Gelişiminde Önemli Rol Oynuyor

Olgunçelik Genel Müdürü Ahmet Kanbolat, yaşadığı tecrübeleri katılımcılarla paylaştı ve yeni geliştirdikleri kompozit ürün hakkında bilgi verdi.

Projeler İki Oturumda Anlatıldı

Açılış konuşmalarından sonra ise iki farklı oturum yapıldı. FİGES, EFE ENDÜSTRİ, VESTEL gibi sektörün öncü firmalarının stratejilerini, hayata geçirmeyi hedefledikleri projeleri hakkında bilgi verdikleri birinci oturumun başkanlığını Prof.Dr. Aydoğan Özdamar yaptı.

İnovasyonun önemi

Oturuma Figes adına katılan Eser Pala, "Mühendislik tek kelime ile ifade etmek gerekirse İnovasyon'dur." diyerek bu konuda aydınlatıcı bilgileri paylaştı. BMC, OLGUNÇELİK ve Ege Ün. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aysun Baltacı'nın yeni projeler hakkında bilgilendirme konuşmaları yaptıkları ikinci oturumun başkanlığını ise Prof. Dr. Necdet ÖZBALTA yaptı. Soru-cevap bölümünün ardından konuşmacılara verilen teşekkür belgeleri ve öğrencilere verilen hediyelerin takdiminden sonra panel sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!