Ege Perla’nın yarısı satıldı

Güncelleme Tarihi:

Ege Perla’nın yarısı satıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2013 00:00

Yeni Kent Merkezi’nin en önemli projelerinden Ege Perla’ya ilgi beklenilenin üzerinde oldu. Proje İstanbul’daki Kanyon AVM’nin bir benzerini de İzmir’e getirecek.

Haberin Devamı

 

 

İŞ Gayrimenkul tarafından inşa edilen ve Yeni Kent Merkezi’nin en önemli projelerinden biri olan Ege Perla’nın satışları 6 ay içinde yarıya ulaştı. Kurumsal İletişim, Satış, Kiralama ve Pazarlama Grup Başkanı Gülfem Tandoğan, ilgiden memnun olduklarını dile getirdi, “Dünyada büyük öneme sahip MIPIM uluslararası gayrimenkul fuarında görücüye çıkan Ege Perla, İzmir ve çevre illerin yanı sıra yabancı yatırımcının da ilgisini çekiyor” dedi. Bu ilginin en önemli nedeninin Ege Perla’nın konumu ve yatırım değeri ile birlikte İzmir’in gayrimenkul sektöründe yapması öngörülen sıçrama olduğunu kaydeden Tandoğan, “Hem yerli hem de yabancı yatırımcının ilgiyle izlediği ve yüksek potansiyeline inandığı bir bölge İzmir. Artık İstanbul yanında ülkeyi taşıyacak yeni ekonomik aktörlere ihtiyaç olduğu ve bu yükü İstanbul’un tek başına göğüsleyemeyeceği aşikârdır. İzmir ikinci büyük güç olmaya en büyük adaylardan biri” diye konuştu.

Haberin Devamı

İzmir’in “Kanyon”u

AVM tarafında ise kiralama konusunda geri sayımın başladığını, İstanbul’da İş GYO ile Eczacıbaşı Grubu’nun ortaklaşa hayata geçirdiği Kanyon AVM’nin bir benzerinin İzmir’de olacağını dile getiren Tandoğan, şöyle konuştu:

“İzmir’in kendi markalarının yanı sıra pek çok yerli yabancı markanın ilgisi var. Gayrimenkul sektörüne yönelik son araştırmalara göre İzmir’de AVM açısından arz ve talebin yoğun olduğu görünüyor. Bu potansiyelden memnunuz. Söz konusu trendler ışığında projemizin doğru bir karma olduğunu görüyoruz. Biz İş GYO olarak girdiğimiz bölgelerde sunduğumuz değerlerle yeni hayat anlayışının adını koyuyoruz. Ege Perla AVM’de de aynı bakış açımızı koruyarak yepyeni bir alışveriş ve eğlence konseptini yaratmaya çalışacağız. İzmir ve İzmirlilerin ihtiyaç ve beklentileri üzerine eğilerek bir kiracı karması ve konsept oluşturulması gibi farklılık yaratacak çalışmalarımız da olacak. Mimari özellikleri, marka karması ve ticari alanlarıyla gerçek bir kent parkı olacağını ve 7’de 77’ye herkesin uğrak yeri haline geleceğini düşünüyoruz. Tıpkı Kanyon projesinde İstanbulluların yaşadığı gibi İzmirliler de 24 saat yaşayan, kendinden sürekli bahsettikten, cıvıl cıvıl simgesel bir yapıya kavuşacaklar.”

Haberin Devamı

18 bin 392 metrekare arsa üzerinde 46 ve 29 katlı iki kuleden oluşacak Ege Perla projesinde en ileri inşaat teknikleri kullanılıyor. Projenin şu an altyapı, iksa ve kazı çalışmaları devam ediyor. 2 bodrum katlı otopark ve 4 katlı bir alışveriş merkezinden oluşan betonarme bir yapı olarak planlanıyor. Ege Perla, çeşitli boyutlarda bin 300 kazık üzerine inşa edilecek. Yapının yükseleceği alanın zemin iyileştirme çalışmaları 2013 Temmuz ayı sonunda tamamlanacak. Mayıs ayı sonunda ihalesinin yapılacağı projenin üst yapı inşaatına ise Ağustos ayında başlanması planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!