Ege’nin alacak yönetimine talip

Güncelleme Tarihi:

Ege’nin alacak yönetimine talip
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2012 00:00

Firmaların alacaklarının garanti altına alınması için ‘ticari kredi sigortası’ hizmeti yürüten Coface Türkiye, İzmir’de temsilcilik açmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

ÖZELLİKLE kriz dönemlerinde şirketlerin birbirlerine olan alacaklarının temini büyük sorun yaratırken, 2007 yılında Türkiye’nin ticari alacak sigortası alanında kurulan ilk şirketi Coface Sigorta A.Ş, İzmir iş dünyasının da alacaklarının yönetimine talip oldu. Sistemi yurtiçinde yaygınlaştırmayı hedefleyen Coface Türkiye Genel Müdürü Belkıs Alpergun, bu sigortaya ilginin arttığını, Türk işletmelerinin riske bakış açısının değiştiğini söyledi. Ülkelere ticari risk notu veren Coface’ın Türkiye için de ‘Yatırım yapılabilir’  seviyesine çıkaran ilk uluslararası kuruluş olduğunu hatırlatan Alpergun, rekabet için alacak yönetiminin büyük önem taşıdığını vurguladı.
Bölgeye hitabedecek
Sadece Coface Türkiye olarak 2008 krizinden bu güne 62 milyon TL’nin üzerinde hasar ödemesi yaptıklarını ifade eden Belkıs Alpergun, 20 bin Türk şirketi üzerinde yaklaşık 5 milyar Euro’luk riski yönettiklerini aktardı. Sektörün lider kuruluşu olarak Türkiye’de ihtiyaç duyulan tüm kentlere yayılmak istediklerini, bu yüzden de bölge temsilcilikleri açtıklarını dile getiren Alpergun, bu kapsamda da İzmir’de de temsilcilik açacaklarını kaydetti. Alpergun, “Bursa ve İç Anadolu’nun ardından Ege Bölgesi için temsilcilik görüşmelerimiz tamamlanmak üzere” diye konuştu.

Haberin Devamı

YOL GÖSTERİYOR
Şirket olarak risk analizi hizmeti ile de özellikle ihracatçılara yol gösterdiklerine dikkat çeken Alpergun, “Coface, Türkiye’de 50 bin, dünyada 60 milyondan fazla şirketin bilgisini izleyerek riskleri daha iyi yönetmelerine katkı sağlıyor. Sayıları 250’yi bulan risk değerlendirme analistleri, alternatif pazarları da ihracatçıya gösteriyor” dedi.

KAPSAMI GENİŞ
Ticari Alacak (Kredi) Sigortası alanında dünyadaki üç büyük oyuncudan biri olan Coface, 66 ülke ve 224 şehirde 135.000 müşteriye, yaklaşık 4.600 çalışanıyla doğrudan hizmet veriyor ve 1992 yılında kurulan CreditAlliance bilgi ağı ve iş ortaklarıyla, yaklaşık 157 ülkede, ticari risk değerlendirme konusunda da faaliyet gösteriyor. Coface Türkiye, yurt içi ve yurt dışı ticaret ilişkilerini kolaylaştırma ve geliştirme misyonu doğrultusunda, Türkiye’deki tüm şirketlerin faydalanabileceği geniş bir hizmet yelpazesi ile çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!