Ege Medeniyetler Müzesine ilk adım

Güncelleme Tarihi:

Ege Medeniyetler Müzesine ilk adım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2009 00:00

Mega müze yerini Bakan Günay önerdi: İkiçeşmelik Katlı Otoparkı olsun. İzmirli yöneticiler uygun buldu. Proje çalışması bir yılda bitecek, hemen temel atılacak.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir ziyaretinin üçüncü durağında tarihi Agora Kazı Alanı’nı gezdi. İzmir’e yapılması planlanan Mega Müze ile ilgili olarak yoğun bir yer arayışında olduklarını her defasında dile getiren Bakan Günay, kazı alanına 100 metre uzaklıktaki, 5 bin metrekarelik tabanda, 6 kat olarak inşaa edilen İkiçeşmelik Katlı Otoparkı’nın, müze yeri için uygun olabileceğini söyledi.

Sakıncası yok

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan “Bizim için sakıncası yok” yanıtını alan Bakan Günay, “Alanın genişliği uygun, ancak yükseklikte problem yaşanabilir. Bunu da çeşitli mimari tekniklerle aşabiliriz. Gerekli incelemeleri yapacağız” dedi. Alanın, kent merkezi, tarihi Kemeraltı Çarşısı ve Agora Kazı Alanı’na yakın oluşu Vali Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve İTO Başkanı Ekrem Demirtaş tarafından da olumlu karşılandı. Bakan Günay, kazı çalışmalarının önünü tıkayan ve tarihi alanın İkiçeşmelik youşuna açılmasını engelleyen eski binaların biran önce kamulaştırılıp, hizmete dahil edilmesini istedi.

Kamulaştırın

 Gezi sonunda, kentin kanaat önderleri ile bir süre sohbet eden Ertuğrul Günay, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç’a, mega müzenin yerinin tespit edilip, şartlarının incelenmesi hususunda çalışmalar yürütecek özel bir komisyon oluşturması talimatını verdi.

Bahri Baba Parkı

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, müzenin Konak’taki Bahri Baba Parkı’na yapılması konusunda ısrarlarını sürdürürken, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Bahri Baba Parkı’nın müze için küçük bir alan olduğu görüşünü savundu. Günay, Mega Müze yerine, Ege Medeniyetler Müzesi denilmesini istedi. Müze ile ilgili proje çalışmasının bir yıl içinde bitirileceği belirten Günay, “İzmir’in 100 yılını kapsayacak bir projeyi İzmir’e kazandıracağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!