Eftelya'nın babası bir kez daha yıkıldı

Güncelleme Tarihi:

Eftelyanın babası bir kez daha yıkıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2008 00:00

Muğla'da, geçen yıl 6 yaşındaki kızı Eftelya'yı trafik terörüne kurban veren Cenk Taşkın'ın kızının adının kazanın meydana geldiği yola ya da ilerisindeki kavşağa verilmesi isteğine Karayolları Genel Müdürlüğü'nden olumsuz yanıt geldi.

Karara gerekçe olarak, kavşağın geçiş kavşağı olması ve maneviyatı yüksek kişilerin isimlerinin dışındakilerin verilemeyeceği gerekçe gösterildi. 12 Mayıs 2007 tarihinde meydana gelen kazada, Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde emniyet amiri olarak görev yapan Yakup Çen'in (40) kullandığı otomobil, Muğla-Marmaris Karayolu Gülağzı Mevkii'nde, hatalı sollama sonucu, Rasim Pala yönetimindeki otomobille kafa kafaya çarpışmıştı.

OLUMSUZ YANIT

Kazada, Rasim Pala (60) eşi Aysel Pala (55), kızı Gamze Taşkın (30) ve torunu Eftelya Taşkın yaşamını kaybetmiş, oğlu Kazım Pala (30) ile gelini Cally Pala (28) ise yaralanmıştı. 240 promül alkollü çıkan Yakup Çen 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Kazada kızı Eftelya'yı yitiren Cenk Taşkın, herkese ders olması ve acısının paylaşılması için kazanın meydana geldiği kavşağa veya rampaya kızının adının verilmesini istedi. Taşkın'ın 4 Mart tarihinde Muğla Karayolları İşletme Müdürlüğü'ne verdiği dilekçe Karayolları Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. Ancak, 10 gün sonra Karayolları Genel Müdürlüğü'nden gelen cevapta, Taşkın'ın isteğine olumsuz yanıt verildi. Kavşağın geçiş kavşağı olması nedeniyle isminin değiştirilemeyeceği ve maneviyatı yüksek kişilerin isimlerinin bu tür yerlere verilebileceği bildirildi. Karayolları İzmir Bölge Müdür Yardımcısı Şemsettin Zeren, "Kazada ölen kişilerin isimlerini bir kavşağa veya bulvara veremiyoruz. Ölen kişinin memlekete ya da yaşadığı ile önemli katkılar sağlaması gerekiyor. Yoksa kazada her yakının kaybeden kişi bir yerlere isminin verilmesini isterse isim verilecek yer kalmaz" dedi.

BAŞKAN GÜRÜN: DAHA ÖNCE VERİLMİŞTİ

1998 yılında trafik kazasında yaşamını kaybeden Muğla Üniversitesi öğrencisi Aylin Karaca'nın isminin şehir merkezindeki kavşağa verildiğini hatırlatılan CHP'li Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ise "Bizden önceki yöneticiler kızın ismini kavşağa vermiş. Eftelya'nın adını merkezde bir cadde yada bulvara vermemiz mümkün değil. Bu ismi verirsek kazada yakınını kaybeden herkes isminin bir yerlere verilmesini isteyebilir. Eftelya, bizim kızımız. Hepimiz çok üzüldük. Onun adını dağa taşa her yere yazsak az kalır" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!