Eftelya’nın adını yaşatalım

Güncelleme Tarihi:

Eftelya’nın adını yaşatalım
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2008 00:00

Muğla'da geçen yıl 6 yaşındaki kızı Eftelya'yı trafik terörüne kurban veren Cenk Taşkın, yavrusunun adının kazanın meydana geldiği yola verilmesini istedi.

4 kişi can verdi

12 Mayıs 2007'de Muğla-Marmaris Karayolu'nda emniyet amiri Yakup Çen ile Rasim Pala yönetimindeki otomobiller kafa kafaya çarpıştı. Rasim Pala, eşi Aysel Pala, kızı Gamze Taşkın ve torunu Eftelya Taşkın yaşamını kaybetti.

15 yıl hapis

Muayenesinde 240 promil alkollü olduğu belirlenen Yakup Çen, "Olası kast altında ölüme neden olmak" suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Çen'e verilen ceza yakınlarını kaybeden Cenk Taşkın'ın acısını hafifletmedi.

Tek isteği bu

Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden kazanın meydana geldiği yerdeki rampaya ya da az ilerisindeki kavşağa Eftelya isminin verilmesini isteyen Taşkın, "Tek isteğim günde iki kez geçtiğim bu yerde kızımın adının yaşatılması" dedi.

Birilerine ibret olur

Yola kızının adının verilmesinin caydırıcı olacağını söyleyen Taşkın, "Buradan geçenler alkollü bir emniyet amirinin neden olduğu kazada dört kişinin öldüğünü öğrenecek. En azından bu birileri için caydırıcı olur" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!