EBSO’da Luther’li öğüt

Güncelleme Tarihi:

EBSO’da Luther’li öğüt
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2015 10:54

EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Adanalı sanayicileri de ağırladığı mecliste toplantısında gelişmek için üretimi şart koştu ve sanayiciye Martin Luther King’in "Uçamazsan koş, koşamazsan yürü, yürüyemezsen sürün ama ne yaparsan yap mutlaka ilerlemek zorundasın" sözünü hatırlattı.

Haberin Devamı

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) meclisi Adana Sanayi Odası (ADASO) yönetim kurulu konuk etti. Adanalı sanayiciler, İzmirliler’i kendi kentlerine yatırım yapmaya ve sektörel işbirliğine davet etti. Meclise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, ADASO Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu ve Adanalı meclis üyeleri katıldı. ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, "İzmirli sanayicilere her türlü işbirliğine hazırız. Başbakan’ın açıkladığı eylem planının yakın takipçisi olmak zorundayız. Yaşanan sorunlara karşı sanayiciler olarak iş birliği içinde olmamız gerekirö dedi. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, Hükümet’in eylem planından memnun olduklarını belirterek, gelişmek için üretimi şart koştu ve sanayiciye Martin Luther King’in "Uçamazsan koş, koşamazsan yürü yürüyemezsen sürün ama ne yaparsan yap mutlaka ilerlemek zorundasın" sözünü hatırlatarak, şöyle konuştu:

"2016 eylem planından son derece memnunuz. Bu programda sadece hükümeti beklemek doğru değil. Bizlerin de bir çaba içinde olması lazım. Bizi sanayiciyiz. Buradaki sanayi alanlarını alıp başka bir yere gidemeyiz. Üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Üretim olmazsa kalkınma hayal olur. Türkiye’nin öncelikle üretilmeyen çarkı harekete geçirmesi lazım. Üretim olmadan kalkınma olmaz. Bunun örnekleri hemen yanı başımızda. Ama bunları yapa bilmemiz için her şeyden önce ülkedeki risk ortamının sonlanması lazım. Yönetim riski, ayrışma riski, ekonomik risk gibi konuların bir an önce bitmesi lazım. Bu kalkınma hamlelerini gerçekleştirmemiz için öncelikle ayrışma ortamını yok edip barışı sağlamak zorundayız. Koşamazsan yürü yürüyemezsen sürün ama ne yaparsan yap mutlaka ilerlemek zorundasın."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!