DYO resim yarışması

Güncelleme Tarihi:

DYO resim  yarışması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2010 00:00

Türkiye’nin ilk boya fabrikasının kurucusu DYO’nun resim yarışmalarından 34’üncüsünün ödül töreni, İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde yapıldı.

Haberin Devamı

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı’nın evsahipliğindeki ödrül törende 4’ü pentür, 2’si özgün baskı dalında 6 sanatçıya ödülleri verilirken, sergi açılışı da yapıldı. Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı törende yaptığı konuşmada, 1967 yılından bu yana aralıksız sürdürülen Dyo Resim Yarışması’na aralarında Azeri, Yunan, Hollandalı, Fransasız, İtalyan ve İsviçreli sanatçıların da yer aldığı bin 4 kişinin bin 609 eserle katıldığını bildirdi.
Burhan Doğançay, Prof. Dr. Ergin İnan, Prof. Dr. Mustafa Pilevneli, Prof. Gören Bulut, Prof. Mümtaz Sağlam, Prof. Atilla Atar ve Yalçın Gökçebağ gibi ünlü sanatçılardan oluşan yarışma seçici kurulu, ‘Pentür’ dalında Fatih Karakaş, İsmail Ateş, Mehmet Aslışen ve Mehmet Çevik’i başarı ödülüne değer gördü. Fatih Karakaş, İsmail Ateş, Mehmet Aslışen ve Mehmet Çevik 10 bin TL’lik ödülün sahibi oldu.

Modern dansın örnekleri

Haberin Devamı

CARMİNA Burana Modern Dans Toplulu-ğu’nun Ege Üniversitesi Hastanesi’ndeki gösterisi yoğun ilgi gördü. Ege Üniversitesi ve İzmir Devlet Opera Balesi işbirliğiyle Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde düzenlenen ‘Carmina Burana’ modern dans topluluğu gösterisi beğeniyle izlendi. Gösteriyi İzlemeye gelenler Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi önünde uzun kuyruklar oluşturdu ve salon tamamen doldu. Gösteriye yoğun ilgi ve alkışlar altında başlayan Carmina Burana Modern Dans Topluluğu, izleyicilere modern dansın birbirinden güzel örneklerini sundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!