Duvarlar rengarenk

Güncelleme Tarihi:

Duvarlar rengarenk
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2013 01:23

Uzundere'deki tiyatro duvarları rengarenk boyandı.

Haberin Devamı



Karabağlar Belediyesi, prestij projesi Uzundere Rekreasyon Alanı'ndaki amfi tiyatroyu çevreleyen duvarları rengarenk boyadı. Amfi tiyatronun turuncu koltukları ile uyum sağlayan duvarlar ilgi gördü.
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Uzundere Rekreasyon Alanı’nda yer alan 2500 kişilik amfi tiyatronun yapımının tamamladığını, hayatı renkli kılmak için duvarları da renklendirdiklerini söyledi. İlçenin nüfus yapısının Anadolu mozayiği olduğunu vurgulayan Kürüm, “İlçemizde Anadolu'nun dört bir yanından İzmir'e gelen insanlar yaşıyor. Renklerin buluşması, ilçemizin mozaik dokusunu, kültürlerin buluşmasını yansıtıyor. Duvarları renklendirmek, büyük önem verdiğimiz Uzundere Rekreasyon Alanı projemize de bir başka anlam kattı. Adeta sihirli bir dokunuş etkisi yarattı, hayatı renkli kıldık. Halkımızdan da çok olumlu tepkiler aldık. Projemizin açılışının ardından burada düzenleyeceğimiz konserler, tiyatrolar ve tüm etkinliklerin anlamı bir başka olacak. Barış, kardeşlik duygularını pekiştirecek, özgürlük duygusunu yansıtacak” dedi.

Haberin Devamı


250 hektarlık alanda hayat bulan Uzundere Rekreasyon Alanı'nın, üst yapısı ile de Türkiye'ye örnek olduğunu vurgulayan Kürüm, Ege'nin çekim merkezi olmaya aday projede sona yaklaşıldığını ve Kasım ayında hizmete açmayı planladıklarını belirtti. Amfi tiyatrodaki renklerin projenin ruhuna da uygun olduğunu vurgulayan Kürüm, “Bu proje Karabağlar’ın projesi olmaktan öte İzmir’in, Ege’nin projesi. Tematik park alanında yer alan Nasrettin Hoca figürlü heykel bina ve sanatsal yapı tüm ziyaretçilerin ilgi odağı olacak. Bin 200 metrekare alana inşa edilen, göle maya çalan 37.5 metre yüksekliğindeki Nasrettin Hoca figürlü heykel bina, müze ve kültür merkezi olarak hizmet verecek. Nasrettin Hoca’nın kavuğu ise seyir terası olarak değerlendirilecek. Projenin diğer bölümlerinde ise 2 bin 500 kişilik amfi tiyatro, gençlik merkezleri, kapalı yüzme havuzları, nikah, düğün ve kır düğün salonları ile seyir terasları yer alıyor. Sadece İzmir’in değil, Ege’nin en önemli dinlence ve eğlence mekanı haline gelecek. İnsanlar köpek balığı figürlü havuzlarda sörf yapacak. Çocuklar, gençler havuzlarda yüzecek, sörf yapacak, tematik parkta eğlenecekler, aileler restoranlarda yemeklerini yiyebilecek, mantar kamelyalarda piknik yapacak. Amfi tiyatro duvarlarının renklendirilmesi de projemizin ruhunu yansıtıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!