Durak'ın açılış günü

Güncelleme Tarihi:

Durakın açılış günü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2012 00:00

Karşıyaka Belediyesi'nin yaptığı İmbatlı Semt Merkezi ile Latife Hanım Mahallesi muhtarlık binası törenle açıldı.

Haberin Devamı

İmbatlı Mahallesi'ndeki törende konuşan Başkan Durak, “Muhtarlarımıza her zaman sahip çıkacağız” derken, bir de sitem de bulundu. Geçmişte muhtarlık binaları için açılış yapmadıklarını belirten Başkan Durak, “20-25 bilgisayar konan sınıflara bile törenle açılış yapılıyor. Bakanlar katılıyor. Bize göre ise, bu bölge de muhtarlarımızdan daha önemli siyasetçi yok. İktidarın son dönemde geri plana düşürmeye çalıştığı muhtarlarımızı bu şekilde biraz onore edelim diye düşündük. Kişi yaptığı işle ölçülecek. Biz sessizce, gösteriden, şovdan uzak hizmetlerimize devam ediyoruz” dedi.
Stat, üniversite ve tramvay projelerinin önemini bir kez daha vurgulayan Başkan Durak, “Biz artık icraat istiyoruz. Hizmet istiyoruz. Bize artık kimse laf söylemesin. İş yapsınlar. Stadımızı kim yapacaksa gelsin yapsın. Büyükşehir Belediyemiz yapacaksa önü açılsın. Hükümet yapacaksa, biz yeri tahsis ettik. Gelsin yapsınlar” dedi.

Haberin Devamı


İmbatlı Mahallesi'nin hızlı bir değişim sürecinden geçtiğine değinen Başkan Durak, “Göreve geldiğimizde burada belediye hizmet binası inşaatı başlamıştı. Ancak yeterli olmadığını ve maliyetinin çok yüksek olduğunu görünce hızlı bir kararla yeni yeri bulduk. Belediye binasını da bir yılda tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Buradaki yeri de kamu alanı olarak koruduk. Buraya açılan hastane ile hızlı bir değişim yaşanıyor. Örnekköy'le birlikte kent dönüşümü gerçekleşecek. Yeni yasal düzenleme ile ilçe belediyelerine de yetki verildi. Artık kendi sorunlarımıza daha çabuk çözüm üretebileceğiz” dedi.


Başkan Durak konuşmasının ardından, İmbatlı Mahallesi'nde içinde muhtarlık binasının da bulunduğu semt merkezinin açılışını yaptı.
İçerisinde yoksul ailelerin çamaşırlarını yıkamak için çamaşırhane, duş yeri, yoksullara giyim yardımları yapan El Ele Butik'e ait depo ve ofis, çeşitli kursların düzenleneceği salon ile muhtarlık ofisi bulunan İmbatlı Semt Merkezi'nin açılışına Başkan Durak'ın yanı sıra, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, MHP ilçe Başkanı Turan Satılmış, Karşıyaka Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri, Kent Konseyi yöneticileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Muhtar İsmail Taşkın, Başkan Durak'a çiçek vererek teşekkür edip, “Küçük bir ofiste hizmet veriyordum, modern bir yerimiz oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Başkan Durak, İmbatlı'nın ardından, Karşıyaka'nın çiçeği burnunda mahallesi Latife Hanım Muhtarlık binasının da açılışını yaptı. Zübeyde Hanım Mahallesi'nden bölünerek yeni oluşturulan Latife Hanım Mahallesi'nin 8 yıl önceki durumunun yaşayanlar tarafından yakından bilindiğini belirten Başkan Durak, “Kentsel dönüşümün yapılması gereken bir mahalle. Çok sıkıntıları bulunuyordu, hizmetler gelmeye başladı. Muhtarımızın gayretleriyle çok daha güzel olacağına inanıyorum” dedi. Muhtar İsmail Savaş'da katkıları nedeniyle Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'a çiçek vererek, teşekkür etti. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da, binaların yapımına katkıları nedeniyle Hasan Gültekin ile Abdül Kadir Gültekin'e birer plaket vererek, teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!