Dünya markaları derimizi tanıdı

Güncelleme Tarihi:

Dünya markaları derimizi tanıdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2011 20:58

ARALARINDA Marks&Spencer, Red Cats, H&M, Hermes-Otto, Metro Group, Bestseller gibi dünya devlerinin bulunduğu dev markalarla İstanbul’da biraraya gelerek ürünlerini tanıtan Egeli dericiler, büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen “Deride Ege” organizasyonuna katılan 17 firma, 200’ün üzerinde ikili görüşme gerçekleştirdi.

Birlik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Tahiroğlu, “İlk kez düzenlediğimiz organizasyonla, alıcılarda İzmir ve deri ile ilgili bir algıda seçicilik sağladık. Egeli firmalar, üretim ve kalite konusunda İstanbullu meslektaşlarımızın gerisinde değil, ancak tanınırlığımız eksik. Sözkonusu organizasyonu önümüzdeki yıllarda tekrarlayarak başarıyı kalıcı kılmak istiyoruz” diye konuştu.

Hedef 500 milyon

Türkiye’nin 2011 Ocak-Kasım döneminde 1 milyar 316 milyon dolarlık deri ve deri ürünleri ihracatı gerçekleştirdiğine işaret eden Tahiroğlu, “Türkiye’nin deri ihracatının yüzde 9’luk dilimini Ege yaptı. 112 milyon 171 bin dolara imza attık. Türk deri sektörü 2023 yılında 4.5 milyar dolarlık hedef koydu. Egeli ihracatçılar olarak bu hedefe 500 milyon dolarlık katkı sağlamak istiyoruz. Bu hedefe ulaşmak için fuarlar, sektörel ticaret heyetleri, alım heyetleri programlarımız artarak devam edecek” dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!