Dünya kümelenmeyi İzmir'de konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya kümelenmeyi İzmirde konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2012 00:00

DÜNYANIN 100 ülkesindeki kümelerin, kalkınma ajanslarının, uygulayıcı ve akademisyenlerin üye olduğu TCI Network’ün uluslararası düzeyde organize edilen Akdeniz Konferansı İzmir’de başladı.

Haberin Devamı


İki gün sürecek konferansa Doğu Avrupa, Balkanlar, Akdeniz, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden 200’ün üzerinde uzman ve akademisyen katılıyor.
İZKA Genel Sekreteri Ergüder Can, kümelenme yönteminin ekonomik yaşamdaki önemine değindi, “İzmir olarak biz de kümelenme konusunda önemli adımlar attık. Havacılık, iklimlendirme, havalandırma, soğutma sektöründe çalışmalarımız var. Gıda sektöründe kümelenme çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu. Konferans katılımcılarının ilginç kümelenme örnekleri ve birikimleri üzerinden bu konuya yeni bir bakış açısı geliştireceklerini de ifade eden Can, uluslararası konferansın kent tanıtımına da önemli katkı sağlayacağını vurguladı.


Önemli projemiz EXPO
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da İzmir’i kümelenme yönteminin de yardımıyla bir tasarım kentine dönüştürmek istediklerini vurguladı, “Kümelenme konusunda yapacağımız çok önemli bir sıçrama var. Bu da EXPO 2015 adaylığı sürecinde belirlediğimiz ‘Herkes için sağlık’ temasını 2020 adaylığı sürecinde de işleyerek bu organizasyonu gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.  Konuşmaların ardından konferans akademisyenlerin sunumlarıyla devam etti. TCI Network Yönetim Kurulu Üyesi Alberto Pezzi de TCI’ın uzman ve akademisyenler tarafından kurulan uluslararası bir kuruluş olduğunu hatırlatarak konferansın ekonomik küme gelişimine destek sağlayacak bir adım olacağını dile getirdi.

TCI Network

Haberin Devamı

Merkezi Barselona’da bulunan TCI Network, tüm dünyadan kümelerin, kalkınma ajanslarının, bölgesel kalkınma üzerine çalışan uygulayıcıların, akademisyenlerin ve diğer ilgili kişi ve kurumların üye olduğu, kar amacı gütmeyen bir ağ kuruluş. 1998 yılında, bir grup uzman ve akademisyen tarafından kurulan TCI’ın bugün 100 ülkeden, yaklaşık 3.000 üyesi bulunuyor. TCI Network, dünyanın farklı bölgelerindeki önde gelen şehirlerde küresel ve bölgesel konferanslar organize etmektedir. Barselona, Varese, Glasgow, Tucson, Cairns, Gothenburg, Ottawa, Hong Kong, Lyon, Portland, Cape Town, Jyväskylä, Delhi ve Auckland’da 14 küresel konferans düzenlendi.
Her TCI konferansı güncel bir temayı ele alır, uzmanlarını bir araya getirir. Rekabet gücünü artırmaya yönelik çalışan ve fikirlerini paylaşmaya, işbirlikleri kurmaya ve kümelenme tabanlı kalkınma ve yönetime dair son eğilimlerle en iyi pratikleri keşfetmeye gelen uygulayıcılar için bir buluşma noktasıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!