Dünya Buca'da buluştu

Güncelleme Tarihi:

Dünya Bucada buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2010 00:00

Tarihinde ilk kez Süper Lig’de mücadele edecek Bucaspor, yabancı tercihini değişik ülkelerden kullanıyor. Hırvat Tomas ve Leko, Senegalli Mendy, Portekiz asıllı Angolalı Fernandes, Kongo asıllı Belçikalı Mulemo’yu alan Fırtına, yelpazeyi daha da genişletecek.

Haberin Devamı

SÜPER Lig’de kalıcı olacak bir kadro  kurmak için çalışmalarını sürdüren Bucaspor, yabancı transferinde oyuncularının neredeyse tamamını  farklı ülkelerden seçerek Birleşmiş Milletler’e döndü. Fırtına, Hırvat Marko Tomas ve Jerko Leko, Senegalli Victor Mendy, Portekiz asıllı Angolalı Carlos Fernandes, Kongo asıllı Belçikalı Landry Mulemo’yu alırken, İngiltere’nin Mitwall takımında forma giyen Londra doğumlu Kamil Ahmet Çörekçi’yi de transfer etti. Leko ve Tomas birlikte forma giymenin avantajını kullanırken, kadroya katılacak diğer yabancılarla yelpazenin iyice genişleyecek olması endişe yaratıyor.

DİL SORUN OLMAYACAK

Afrika ülkesi Zaire’nin Kinsasha kentinde doğan kaleci Fernandes, aslen Portekizli olmasına rağmen babaannesinden dolayı kan bağının bulunduğu Angola Milli Takımı’nın formasını giydi. Senegalli Mendy, kariyerinin büyük bölümünü geçirdiği Fransa’nın, Kongolu Mulemo ise Belçika pasaportlarına sahip. Sarı-lacivertli ekipteki bu çok renkliliğe rağmen, iletişim sorunu yaşanmayacak gibi görünüyor. Tomas, Leko ve Fernandes’in İngilizce bilmesi, Mendy ve Mulemo’yla da Fransızcası ana dili gibi olan Antrenör Bayram Bektaş’ın iletişimi sağlayacak olması kurmayları rahatlatıyor.

YENİLERİ DE YOLDA

“Bülent Uygun ve bizim hayalimiz, 11 yerli oyuncuyla  sahaya çıkmak” diyen Şeref Üstündağ, “Türk oyuncuların aşırı pahalı olması, yabancı transferini önemli hale getiriyor.  Kariyerinde milli takımlar olan isimler aldık. Farklı ülkeler olması bizce dezavantaj değil. Çünkü futbolun dili bir” dedi. Hemen hemen her takımda bulunmasına karşın Buca’nın kadrosunda  Brezilyalı yer almamasının bilinçli bir tutum olmadığını vurgulayan Üstündağ, “Listemizde vardı, ancak olmadı” diye konuştu. Fırtına, Güney Afrikalı Tshabalala ile İngiliz Darius Vassel için de temaslarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Buca tek çatı altında
Oğuzhan BOYSAN, (DHA)
BUCASPOR’un altyapısı olarak çalışan Buca Genç, artık sarı-lacivertli kulübün ismini ve logosunu kullanacak. 2. Başkan Seyit Mehmet Özkan, Buca Genç’in adının artık Bucaspor Futbol Akademisi olacağını belirterek, “İkiliği kaldırıp Bucaspor’la uyum içinde olacağız” dedi. Bu arada Zeki Çakır, Bucaspor Futbol Akademisi Teknik Direktörü olarak iş başı yaptı. Bu arada Sivassporlu İbrahim Dağaşan’a dün imza attıran Fırtına’da Erman Güraçar’ın da Hollanda kampına götürüleği açıklandı. Stat krizine çözüm bulmak için Vali Cahit Kıraç’ın önderliğinde pazartesi günü bir toplantı daha yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!