Dünya Barış Meşalesi Selçuk'ta

Güncelleme Tarihi:

Dünya Barış Meşalesi Selçukta
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2014 01:01

İZMİR'in Selçuk İlçesi'nde binlerce yol katederek dünya barış meşalesini yakan 49 ülkenin genç sporcuları, meşaleyi İsabey İlk ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen törende Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Cinel'e teslim etti. Başkan Yardımcısı Cinel, okul bahçesine tüm sporcularla birlikte zeytin ağacı dikti.

Haberin Devamı


Selçuk İlçesi'ne barış meşalesiyle giriş yapan 49 farklı ülkenin sporcuları, İsabey İlk ve Ortaokulu önünde Selçuk Belediye Başkan Yardımcıları Bülent Cinel, Atilla Aksoy, Selçuk Belediyesi Kültür Müdürlüğü yetkilileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Okul bahçesinde Türk bayrakları ve alkışlarla karşılanan sporculara Selçuk Gençlik Spor Kulübü'ne bağlı sporcular da eşlik ederek okul bahçesinde tur attı. Daha sonra barış meşalesini Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Cinel'e teslim eden sporcular, bu meşalenin uzun yıllar yanması dileğinde bulundu.
1987 yılından beri farklı kültür ve farklı inançlardan olan gönüllülerin dünya barışı için yola çıktığını belirten Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Cinel, Edirne'den Türkiye'ye giriş yapan bu genç sporcuları yürekten kutladığını ve bu barış meşalesini büyük bir onurla onlardan devraldığını vurguladı. Yaklaşık 24 bin kilometre koşan gönüller ile birlikte günün anlam ve önemini daha da pekiştirmek adına okul bahçesine zeytin ağacı diken Cinel, "Ağaç tüm insanların kalbindeki barış ve sevgiyle beraber büyüsün" dedi.
Grup adına konuşan Çek Cumhuriyeti'nden gelen genç sporcu Onderej Mocny, "Barış koşusunu dünya barışına olan inancımızdan dolayı yapıyoruz. Bu barış ağacımızın dünya barışı gibi büyüyeceğine inanıyoruz" dedi. Barış koşucuları daha sonra okul bahçesindeki tüm öğrencilerle birlikte barışın önemini anlatan mesajlar verip, şarkılar söyledi. Barış koşucuları akşam yemeğinin ardından Kuşadası'na doğru yola çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!