Duayen duadan öteye geçmeli

Güncelleme Tarihi:

Duayen duadan öteye geçmeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2013 01:14

Yılda 50 bin kişinin gelip geçtiği Aqua Fantasy Hotel’in Genel Müdürü Haluk Alay, sektör için güncel aktüaliteyi yakalayacak adımlar atılması gerektiği görüşünde.

Haberin Devamı

KUŞADASI turizminin nabzını tutan isimlerden Aqua Fantasy Aquapark Hotel Genel Müdürü Haluk Alay, bölge turizmi üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu. Alay, yeni yatırımların teşvik edilmesi, eski tesislerin de güncellenmesi gerektiğini belirterek otel yatırımlarında çevreci anlayışın önemine dikkat çekti.

Yılda 500 bin geceleme yapan, yani ortalama 50 bin kişinin gelip geçtiği Aqua Fantasy’deki deneyimlerini Kuşadası ve bölge turizmi için değerlendiren Alay, öneriler de yaptı. Ege Bölgesi’nde turizmin geliştirilmesi için öncelikle yatırımcılara yön verilmesi gerektiğini dile getiren Haluk Alay, bunun yolunun da turizm için gerekli altyapıyı oluşturmaktan geçtiğini vurguladı. İzmir başta olmak üzere pek çok bölgede turizmin gelişmesi için toplantılar yapıldığını hatırlatan Alay, “Buralarda bölgenin turizmde duayen olduğu sürekli anlatılıyor, ancak bizim artık dua etmekten öteye geçmemiz, sektör için güncel aktüaliteyi yakalayacak adımlar atmamız şart. Bizim o anlamda İzmir’e katkılarımızın olduğunu ve olacağını düşünüyorum. Örneğin İzmir’in turistik hava alanı girişlerinde bizim katkımız yüzde 4’e tekabül ediyor. Eğer bu yatırımlar yapılmaz ve doğru yönetilmezse belli bir konsept üzerinden başarıyı yakalamak mümkün değil” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dünyadan çevre ödülleri

Bu yönde yeni yatırımların yanı sıra eski tesislerin de güncel konuma getirilmesi gerektiğini dile getiren Alay, “Biz otelciliği aynı zamanda çevre dostluğu olarak görüyoruz. Çünkü insanlar zaten bulundukları yerdeki doğal çevrenin yok edilmesinden dolayı buraya geliyor. Bu bize ayrı bir sorumluluk yüklüyor. Çalıştığımız firma da dünya devi bir firma. Kendi bünyelerinde oluşturdukları ‘Travel Life’ adlı kuruluşun karbon emisyonundan su kullanımına kadar pek çok denetlemeleri var. Aynı kuruluşun sitesinde bizim de ‘gold’ ödülümüz var. Aynı zamanda Bakanlık denetiminden de geçerek ‘yeşil yıldız’ımızı aldık. Bu bölgede yeşil yıldızı olan tek oteliz. Günde 10 bin kilogram yemek işleniyor. Bunların artıkları için de Selçuk Belediyesi’nin hayvan barınağıyla anlaşmalıyız. Oraya gönderiyoruz. Çevre alanındaki başarılarımız eğitilmiş 923 çalışanımız ve altyapımız sayesinde mümkün oldu” değerlendirmelerini yaptı.

Haberin Devamı

8 otele arazi altyapısı

Alay, Kuşadası’nda turizmin 12 aya yayılması için yeni yapılan Efes Kongre Merkezi’nin büyük bir ivme kazandıracağını belirterek “Biz de kongre turizminin yaratacağı hareketlilikten payımızı almak için otelimizi buna göre adapte etmeye çalışacağız” dedi. Bölge turizminin gelişimi için güzel gelişmelerin olduğunu ifade eden Alay, “Yeni planlara göre 8 büyük otele arazi altyapısı oluşturulduğunu ve yakında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ihaleye çıkacağını duyuyoruz. Bunlar gerçekleşirse bu bölge Antalya Belek ve Lara bölgesi gibi olacak” dedi.

Emek anlayışı

Şu anda otelde 923 çalışanın bulunduğunu, personel niteliğini artırmak için sürekli okullarla temasta olduklarını, Kuşadası’nda Adnan Menderes Üniversitesi’ne bağlı meslek yüksek okulunda ilgili alanlarda dersler verdiklerini aktaran Haluk Alay, şunları söyledi: “Üniversite ve lise öğrencisinin turizm sektöründe istihdam edilmesi emek sömürüsü olarak görülebiliyor. Yani 17 saate kadar çalıştırmalar, az para ödemeler hatta ödememeler gibi durumlar söz konusu olabiliyor. Biz bunu aşmak için kurumsal bir yapı kurduk. Kendi prensiplerimiz gereği haftalık çalışma saati neyse onu kesinlikle aşmıyoruz. Yaşı 16 olan, Edirne’den, Adana’dan gelmiş, ailesinden uzak bu çocuklar ilk kez burada sosyalleşiyor. O yüzden imkanları ona göre organize ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!