DPP’de 10’uncu yaş kutlaması

Güncelleme Tarihi:

DPP’de 10’uncu yaş kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2012 00:00

DOĞAN Grubu bünyesinde, 2002’de, dergiler ve yabancı yayınlar için planlama ve pazarlama hizmeti vermek üzere kurulan DPP, 10’uncu yaşını çalışanları ve iş ortağı yayınevleriyle kutladı.

Haberin Devamı

Mumlu Meyhane’deki geceye DPP Genel Müdürlük Direktörü Zeki Semercioğlu, Yaysat Genel Müdürü Hakan Urhan, DPP Tiraj Planlama Müdürü Mesut Yanar, DPP Saha Müdürü Tuncay Demir, DPP Saha Yöneticisi Hatice Aytekin, Yaysat İzmir Bölge Müdürü Bülent Gümüş, Yaysat Antalya Bölge Müdürü Selçuk Kuza, DPP Satış Temsilcileri Alpay Kazancıgil, Burçin Menteşe, Murat İşbilir, Murat Duman, Onur Süslüyen, Timuçin Gönenden, Yavuz Nasuhbeyoğlu ile Saha Yöneticisi Hatice Aytekin de katıldı.

Semercioğlu, DPP’nin portföyündeki grup ve müşterilere tüm ürünler için satış noktası bazlı planlama hizmeti verdiğini, Boğaziçi Üniversitesi ile işbirliği yapılarak geliştirilen Türkiye’ye özgü dergi planlama programı MAP’ı kullanan uzman planlamacıların, ülke genelindeki dergi satış noktalarına her gün yeniden planlama yaparak, yok satışa düşmeyi önlediğini söyledi.

Satış ve iade

Haberin Devamı

Ayrıca, 43 kişilik motorize saha ekibiyle pazardaki ürünlere satış süreleri boyunca satış noktalarında teşhir ve satış desteği verildiğine dikkat çeken Semercioğlu, “Böylelikle yayınlar için daha az iade marjıyla daha yüksek bulunulurluk elde ediliyor. Bu sayede hem satış artışı hem de iade tasarrufu sağlanıyor. DPP’nin çalışmaları sonucunda iade oranlarının 10 puan azaltılarak bir yılda 12 milyon iade tasarrufu yapıldı. Yayınevlerine ve ülke ekonomisine en az 18 milyon dolar katkı sağlandı. 80 bin ağacın kesilmesi önlendi” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!