Dövüş sanatları ve flamenkoyu klasik bale ile buluşturacaklar

Güncelleme Tarihi:

Dövüş sanatları ve flamenkoyu klasik bale ile buluşturacaklar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2015 01:09

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali kapsamında 31 Temmuz gecesi Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde 7 İspanyol kardeş dansçıdan oluşan Los Vivancos Grubu sahne alacak.

Haberin Devamı

Türkiye’deki basın sözcüleri Cenk Erdem aracılığı ile DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan grubun lideri Josua Sayos, Bodrum’daki gösterilerinde klasik baleden Uzakdoğu dövüş sanatlarına ve Flamenko’ya kadar birçok figüri içeren bir gösteriyi bir Holywood filmi heyecanı ile sahneye yansıtacaklarını söyledi.

Dövüş sanatları ve flamenkoyu klasik bale ile buluşturacaklar

Sahneye her zaman olduğu gibi kardeşleri Elias, Josue, Cnisto, Aoran, İsrael ve Judah ile çıkacağını belirten Sayos, Bodrum’da sanatseverlerle buluşturacakları "Aeternum" ve kendilerinin dünyada tanınmasını sağlayan "7 Hermanos" isimli gösterilerini bugüne kadar 30 ülkede, 1 milyon 500 bin kişinin izlediği kaydetti. Gösteri öncesinde kendilerinin de çok heyacanlı olduklarını vurgulayan Sayos, "Flamenko dansçısı babamız Pedro’nun izinden aile geleneği dans sanatını sürdürmeye çalışıyoruz. Son yıllarda yakaladığımız üst düzey performans, bizi daha da çok çalışmaya ve daha güzel eserler ortaya koymaya zorluyor. Bodrum’a üçüncü gelişimiz olacak. Bu tarihi kentin, tarihi kalesinin atmosferinde danslarımızı sergilemek bizleride çok etkiliyor. Bodrum’daki gösteride Aeternum’un Budapeşte Senfoni Orkestrası’nın kaydettiği senfonik müziklerle, ikinci bölümde yer alan ’7 Hermanos’ gösterisinin ise yüksek enerjili rock müziklerini sahnede buluşturacağız" dedi.

Haberin Devamı

Dövüş sanatları ve flamenkoyu klasik bale ile buluşturacaklar

HOLYWOOD FİLMİ GİBİ BİR GÖSTERİ OLACAK

Sayos, Bodrum’daki gösterilerinde klasik baleden Uzakdoğu dövüş sanatlarına ve Flamenko’ya kadar birçok figüri içeren bir gösteriyi bir Holywood filmi heyecanı ile sahneye yansıtacaklarının altını çizdi. Los Vivancos’un müziklerinde, işin yaratıcı tarafından en çok kardeşlerinden Judah’ın sorumlu olduğunu ifade eden Sayos, "Ancak, Aeternum için Fernando Valezquez’in müzik prodüksiyonu ve orkestra düzenlemeleri olağanüstüydü.100’ü aşkın müzisyenle Budapeşte Senfoni Orkestrası ile kayıtlar gerçekleştirdik. Sahnede Aeternum’un epik havası yine olacak. Tarihi kaleyi dolduranlar, kesinlikle bir Hollywood filmi gibi bir flamenko hikayesini izleme olanağı bulacaklar" dedi.

Haberin Devamı

"HEPİMİZ DÖVÜŞ SANATLARI VE KLASİK BALE USTASIYIZ"

Tüm kardeşlerinin, bushido, kung fu, kick boks, tekvando, judo, Tayland boksu benzeri dövüş sanatlarındaki ustalığını dansların kolayca yansıttığını antalatan sayos, şöyle devam etti:

"Gösterimizin bu şekilde etkiliyeci olmasının en büyük nedenlerinden biride tüm kardeşlerin dövüş sanatlarında ve flamenko da olduğu kadar deneyimli ve klasik bale ustası olmamızdan kaynaklanıyor. Dövüş sanatları deneyimimiz sayesinde sahnede çok güçlü bir dans ortaya çıkıyor. Klasik bale eğitimi de estetik için çok önemli. Bu gösteride dövüş sanatları da ince bir estetikle sahnede oluyor. Sahnede flamenko ile birlikte kung-fu ve hatta kick boks bile var. Geçen iki turnemizde tatil yapma olanağı bulamamıştık. Ancak bu kez iki günlüğüne de olsa adını çok duyduğumuz mavi yolculuğa çıkmak istiyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!